Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: biopaliwo-wyraź swoją opinie

papa16b
    Gość

Domyślnie

Ok dzięki to czekam na info

alfaromeo145
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    A nowy termostat kosztuje 70zł
    Więc nie ma co sie bawić .

Kolejna sprawa , w 1,9 TD macie kompa ? bo ktoś tu pisał o podpięciu ? Hmmmm jakim cudem jak to sama mechanika ( zero elektroniki w tym silniku ? )
    Kolejna sprawa , zdradźcie mi tajemnice jak Wy cięgna jakieś wymieniacie w 1,9TD termostacie ? jak to termostat do obudowy jest zagniatany ? Wiec ? może jakieś zdjęcia? itd ?
    Kolejna , sprawa - TD wytrzyma wszystko , tylko trzeba umieć nim jeździć a to nie wielu potrafi .
    ja jeździłem na oleju z biedronki przez 3 miesiące w stosunku 3/4 tego oleju +1/4 zwykłego i teraz w zimę rozbierałem silnik - nic się nie działo w skuli tego . ( Rozbierałem gdyż , nudziło mi się w domu a przy okazji chciałem go pomalować ).
    w zależności kolego jaka masz pompę wtryskowa jeśli nie masz cięgna masz na pewno na pompie zamontowany przyspieszacz a pod spodem wtyczkę do dawki ,,, elektronika w starszych td działa to na zasadzie nagrzeje się silnik popuszcza cięgno jest montowane w obudowie termostatu na klucz podajże 24,,,

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Witam , powiedzieli mi ze takie cudeńko kosztuje 80zł nowe

Ale jak nie masz noza na gardle , to będę miał sprawną używkę tylko że trzeba zmienic w niej linkę

papa16b
    Gość

Domyślnie

Dzieki dziaru za info . Wiesz kupie raczej nowe. Ale potrzebuje zegarka od 145 co jest przy zapalniczce. tzn. tak u mnie od pompy idzie linka do takiego czegoś przy termostacie i to wogole nie dziala jesli przesune reka to obroty wzrosna ale sie nie zmniejsza po nagrzaniu tak jak by wogole nie odbijalo

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Używkę tego cięgna mam
    tylko ze linka jest rozpierdzielona i trzeba by było przełożyć . Więc jak coś to daj znac

A , i jak szukasz to powiedz ze do Tipo bądz punciaka jedyneczki to zapłącisz mniej