Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: NAPRAWA W POLCAR POZNAŃ - NIGDY WIĘCEJ !

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał tomek156jtd Zobacz post
    witam też byłem w tym serwisie na gorzysława i zdecydowanie nie polecam , przy wymianie serwa choc ja uwazam że nie potrzebnie poniszczyli auto i jeszcze tempomat nie działa, chyba bedę pisał skargę do zarządu bo to normalnie porażka
    Kolego omijaj z daleka Poznańskie ASO. Jedyne które szczerze polecam to u Nagórskiego koło Lubonia. To też ASO ale z innej bajki, Piotr ma pojęcie, pasję i wiedzę na tematy Włoskich aut no i co najważniejsze to nie jest "wymieniacz" jak te nieuki z Poznańskich ASO, zanim wymieni najpierw postawi diagnoze i sprawdzi a nie wymienia z klucza jak leci pół auta.
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Trzeba mieć jednak czasami dużo cierpliwości .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Cytat Napisał szwed Zobacz post
    naprawde gorąco polecam POL-CAR ostrów
    Taaaa tylko zapomniałeś dodać że często zapominają przykręcać drobiazgów jak jakieś osłony, niedokręcone śrubki. Sam miałem taki przypadek jak odbierałem auto z ASO po wymianie sprzęgła i akcji serwisowej. Pokrywa dokręcona tak aby tylko była, zamek maski tak samo, osłona dolna silnika to się nawet nie wypowiadam bo była przykręcona na komplet nowych śrub a odebrałem tak byle jak przykręconą na trzech śrubach. Będąc na drugi tydzień w ASO ponownie na wymianę czujnika jakiegoś w ramach akcji serwisowej, przy biurku stał kolejny niezadowolony klient z powodu niepoodkręcanych osłon akumulatora walających się śrubek i nakrętek po komorze silnika, gość był całkiem zirytowany. Co do samej realizacji zamówienia to szybko i można negocjować. Jednak do ASO się już nie wybiorę bo kiedyś zapomną koła dokręcić...

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Trzeba mieć jednak czasami dużo cierpliwości .
    Ojjj trzeba trzeba... Wyobraź sobie że te pacany nie potrafili zrobić nawet porządnego przeglądu zimowego na który pojechałem do ACM Mari Car na Metalową, po pierwsze ściema jak nic, stałem i patrzyłem im na łapy i na karteczce która otrzymałem widziałem informacje o przeglądzie elementów i podzespołów których nawet nie ruszyli, to było w 166. W mojej drugiej Alfce czyli 145, przegląd wszystko przeszło i cudownie...ale...nie zauważyli wywalonego łożyska w tylnym prawym kole, nieszczelności w układzie wydechowym i zaznaczyli że w układzie jest za dużo oleju! Tyle że badali poziom oleju na gorącym silniku...żenada... Sprawdziłem poziom rano i było idealnie na miarce...Pomijając fakt że chyba z godizne czekałem aż "Pan Mechanik" przez duże M, ruszy dupsko i w ogóle się za to zabierze, w końcu wyjął łapy z kieszeni i udawał że przeprowadza przegląd zimowy..never ever nawet za darmo, nawet jakby mi dopłacali to nie zobaczą mnie tam na oczy...
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Taaaa tylko zapomniałeś dodać że często zapominają przykręcać drobiazgów jak jakieś osłony, niedokręcone śrubki. Sam miałem taki przypadek jak odbierałem auto z ASO po wymianie sprzęgła i akcji serwisowej. Pokrywa dokręcona tak aby tylko była, zamek maski tak samo, osłona dolna silnika to się nawet nie wypowiadam bo była przykręcona na komplet nowych śrub a odebrałem tak byle jak przykręconą na trzech śrubach. Będąc na drugi tydzień w ASO ponownie na wymianę czujnika jakiegoś w ramach akcji serwisowej, przy biurku stał kolejny niezadowolony klient z powodu niepoodkręcanych osłon akumulatora walających się śrubek i nakrętek po komorze silnika, gość był całkiem zirytowany. Co do samej realizacji zamówienia to szybko i można negocjować. Jednak do ASO się już nie wybiorę bo kiedyś zapomną koła dokręcić...
    W takim razie ide zaraz obejrzec maja belle, czy aby wszystko na miejscu Tydzien temu bylem w ASO w Ostrowie na przegladzie + wymiana wahaczy. Rano odstawilem auto, nastepnego dnia rano bylo do odbioru. Ogolnie jestem zadowolony (dobry kontakt, szybka obsluga, mozliwosc negocjacji). Na czas naprawy dostalem fiacika 500 + umyli autko. Niby drobiazki a jednak ciesza
    No a jak ktos w Poznaniu to rowniez polecam Nagorskich.

PS: Dowiedzialem sie, ze od wrzesnia poszerzaja salon w Ostrowie i beda Alfy na stanie.
    Pozdro,
    Bartas