Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [156] Pomocy padła Bella !56 19 JTD

kapex
    Gość

Domyślnie [156] Pomocy padła Bella !56 19 JTD

Witam serdecznie
    Ludzie pomocy padła wczoraj moja alfka jade sobie spokojnie i nagle zgasła. Kontrolka wtrysku się nieświeci ale za to zapalił się jakiś kluczyk z napisem CODE i niegaśnie no i nieodpala. Już mi gasła tak pare razy ale zawsze odpalała co to może byc no i gdzie sie z tym problemem udać ? Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Jak gasła pare razy,ale dało się ją odpalić to może czujnik położenia wałka rozrządu... Lub cos z pompą paliwa... Ja bym podjechał do ASO i sprawdził co jest bo na komputerze wyświetli błąd
    U mnie ostatnio w boxer'ze miałem podobnie tylko sie nic nie wyswietlało podjechał do serwisu i filtr paliwa był taki zatkany,że goście mówili pierszy raz taki widzą,nie odpalał a nic nie wyswietlało... Podjedź najlepiej do serwisu lepiej zapłacić za robote im niż jakiemuś Józkowi,który stanie przed samochodem i bedzie rozmyślał dlaczego tak sie stało i bedzie Ci wymieniał różne niepotrzebne czesci az kiedys dojdzie co sie stało...
    Życzę powodzenia!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar SeBa_145
    Mieszka w
    Będzin-Warpie
    Auto
    AR 145 JTD 99'

Domyślnie

Powinieneś mieć kluczyk serwisowy tzw. "matke" Sprubuj przez niego zapalić silnik i dojechać do jakiegoś dobrego elektryka . Ja miałem coś podobnego, tylko u mnie wyszło że było zwarcie w alarmie i immobilizer wariował.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie [156]

Jeżeli zapaliła się kontrolka immobilizera, tzn. lampka z napisem "code", to znaczy, że system nie "widzi" kluczyka. Nie szukaj zatem uszkodzenia na czujnikach, czy pompie paliwa, bo to nic nie da.
    Możesz natomiast spróbować rozebrać obudowę kierownicy - w dolnej części pod spodem jest wtyczka od antenki immobilizera- spróbuj poruszać tą wtyczką - wyjmij ją i wciśnij ponownie parę razy, bo to jest najczęstsza przyczyna - brak styku na tym złączu.
    Oczywiście jeżeli masz kartę kodową, to zawsze możesz uruchomić samochód wprowadzając kod procedurą awaryjną, ale jest to dość kłopotliwe za każdym razem tak odpalać.

Lukasz1983
    Gość

Domyślnie

Ja juz czekam przeszlo tydzien na czujnik polozenia walu korbowego bo mi siadl Z tym ze u mnie nie zapalila sie kontrolka CODE tylko od wtrysku i mam nadzieje ze jak to wymienie, to wszystko bedzie ok.A wie ktos moze co ile trzeba zmieniac swiece??po 100000???
    POZDRAWIAM

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

tak po stowie do wymiany
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

kapex
    Gość

Domyślnie

Witam !!!
    Naprawiłem już moją Belle, okazało się że były rozwalone kable wtrysku a CODE zapalało sie przy okazj miedzyinnymi dlatego ze akumulator był wyczerpany !!! Na szczęscie odpaliłem go sam wyczyściłem antenke od imobilajzera ale nic niepomogło więc jak to jest elektryka to pomyslałem ze odłączenie akumulatora zresetuje to i owo, tak się stało, następnie podłaczyłem go do inneko aku i odpalił. Dzięki wszystkim za odpowiedzi i Pozdrooooooo