Aha, no to pewnie jest to cena za caly komplet. Albo podali ci netto![]()
Aha, no to pewnie jest to cena za caly komplet. Albo podali ci netto![]()
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
W ASO ponad 2000zł powiedzieli a i za montarz Uwaga 800zł "bo musza skrzynie wyciagać" jak im powiedziałem że nie musza to oni żę musza bo tak jest to opisane w jakiejs ich ksiązce napraw, załozenie Q2 mnie kosztowało 200zł za robocizne, nowe oringi i nowe 2 simeringi 35zł za dyfer uzywke wyszlo mnie 1200zł stan idealny.
Róznice czuć ale że kompleksowo wymieniałem Bilsteiny B6 wahacze i takie tam to nie umiem powiedziec ile sam dyfer pomogł w prowadzeniu w zakrecie , jak w kazdym razie mam duuuuuzo lepiej.
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
Potwierdzam opinie kolegów. Oczywiście warto. Dodatkowo dodam, że wyjście z zakrętu jest nieporównywalne z Q2 i bez. Gazem można operować jeszcze w zakręcie, kontrując uślizgi. Kilka let temu na płycie poślizgowej na Bemowie były testowane GT ze szperą przez instruktorów jazdy. Czasy przejazdów były o kilka sekund na plus dla Q2.
No to bardzo fajnie![]()
A teraz pytanie jaki mechanik da sobie radę z założeniem takiego dyfra? U mnie idiotów dostatek dlatego zastanawiam się, czy któryś dał by sobie z tym radę...
I ile powinna trwać taka wymiana ???
Ja robiłem u M. Boczara w Rzeszowie. Jak chcesz namiary to pisz na priv.
W aso to niezle debile sa, widze ze Aso Konrys Bialystok nie jest w tej kwestii lepsze. Ja jak pytalem o uszczelki pod kolektor wydechowy do glowicy i na dol kolektora to mowie panu ze potrzeba mi wersji 156 ale po lifcie, to pan sie zapieral przez kilka dobrych minut ze takiej nie ma![]()
![]()
Ale udalo mi sie jakos. Jak zalatwialem sobie Q2 to tez dzwonilem do tego pana i tez mnie wypytywal jakim ja cudem chce to wlozyc itp. Ogolnie musialem spasowac i nie udalo mi sie z nim w ogole dogadac, nie potrafil mi znalezc czesci. Musialem wrocic do niego z nr czesci. Zenada na maksa.
Co do wymiany to mechanik powinien sobie poradzic, radze jeszcze kupic zestaw podkladek do prawidlowego zdystansowania dyfra i sa gdzies podane dokladne wartosci, zeby potem nie bylo jakiegos lomotania. Nr czesci nie pamietam, ale moglbym pogrzebac jesli bylaby taka potrzeba.
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
od jakiej mocy sensowne jest zakladanie szpery?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Oczywiście do swojej 147, która ma tylko 120KM bym raczej tego nie chciał montować, ale zastanawia mnie od jakiej mocy realnie zaczyna być sens montowanie takiego układu?
Bo przy 250KM w GTA sens na pewno jest, ale gdzie byście upatrywali tą granicę od której zaczyna się szpera przydawać? 200KM?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Myślę że od 2.5 V6 24v już się przydaje![]()