Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Temat: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Prośba o pomoc przy zakupie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Cytat Napisał PrzemekB Zobacz post
    Też na początku szukałem 5 dzwiowej ale jak zobaczyłem 3'kę "na żywo" to mi sie odechciało
    Ale 5 drzwiowa wygląda prawie tak samo - wiele ludzi nawet się dziwi, że są z tyłu drzwi Ale jak tam chcesz - jak Ci się zdarzy kilka razy przewieźć znajomych i będzie Cię wkurzało, że co chwila trzeba podnosić siedzenie, że nie da się szybko zrobić desantu (np pada, Twoja luba siedzi z przodu, musi wysiąść by wpuścić gości)
    Ale w zasadzie lepsza 3-drzwiowa w dobrym stanie technicznym, niż żadna, lub 5-drzwiowy trup

Nie mniej jednak trochę szkoda automatycznej klimy i sterowania radiem z kierownicy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Kurcze ja w swojej tez nie mam sterowania radiem i klima manualna ...ale i tak jestem przeszczesliwy ze ja mam jak tylko boczek zrobie to wrzuce zdjecia albo zaraz wrzuce i jak zrobie to wrzuce kolejne

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.9 140KM

Domyślnie

Pojechałem dzisiaj dać zaliczkę, byłem umówiony na 18, przyjeżdżam i patrzę jak typ sprzedaję ją facetowi.
    Mówię, że przynajmniej mógł zadzwonić to bym nie stał w korku godzinę ...
    Facet (kamikadze) wziął ją bez sprawdzenia.
    No coż poszukiwań ciąg dalszy ale handlarz to handlarz.

Użytkownik Ogier Avatar AdiUssj
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

Tak, tutaj bym sie nie czepiał, jak dla mnie ok. Przejechałem się też na sporych garbach na żwirowej drodze i się zdziwilem bo nic nie słychać, żadnych stukow. Musze się przyznać, że jestem trochę zdziwiony, wszystko wyglada zbyt pięknie a tyle sie naczytałem negatywnych opinii o tym autku no ale w sobotę jeade do ASO.
    Ja tez jak kupowalem moja AR 147 sprowadzona ze Szwajcarii to nic nie stukalo ale pojezdzilem troche po naszych drogach i niestety sie to zmienilo

Szkoda bo widac bylo ze ladny i zadbany samochodzik... Ale nie lam sie i szukaj dalej, moze znajdziesz cos ciekawszego
    Ostatnio edytowane przez AdiUssj ; 16-06-2011 o 19:11

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Pojechałem dzisiaj dać zaliczkę, byłem umówiony na 18, przyjeżdżam i patrzę jak typ sprzedaję ją facetowi.
    Mówię, że przynajmniej mógł zadzwonić to bym nie stał w korku godzinę ...
    Facet (kamikadze) wziął ją bez sprawdzenia.
    No coż poszukiwań ciąg dalszy ale handlarz to handlarz.
    lipnie wyszło, ale wiadomo jak to u handlarzy i w biznesie. miał pewniaka który wykłada kasę i bierze auto. wiele takich przypadków było już tu opisanych...
    powodzenia w poszukiwaniach, mam nadzieję że trafi Ci się za to lepsza sztuka

pozdrawiam,
    Adam

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Czasem warto odpuścić pierwsze znalezione
    Ja zanim kupiłem AR, już jechałem po Peugeot'a 406 2.0 HDI 110HP ... byłem już umówiony na zakup, w dniu zakupu rano dzwoni koleś, że auto poszło w rozliczeniu za inne ... a ładna sztuka tego francuza była...
    No a potem trafiło mi się AR i na razie jestem zadowolony. Ciekawe co na moje autko powie pan Piotr Nagórski jak mu ją w przyszłym tygodniu odstawię do warsztatu ...

Także nie łam się - może następnym razem trafisz 5d z wielofunkcyjną kierownicą i klimą 2-strefową
    @ Mój ALF

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 1.9 140KM

Domyślnie

Dzięki rzeczywiście trochę mi jej szkoda...

Może znacie kogoś zaufanego kto sciąga lepsze egzemplarze, organizuje wyjazdy? Zależy mi żeby nie była bita, z przebiegiem do 150tyś

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Za granicą nikt się nie pozbywa dobrego, prawie nie używanego samochodu Ja tam nie wierzę w 8-10 latki Diesle z Niemiec, które robiły 15-18k/rok Tam nikt Diesli nie kupuje dla takich tras
    Lepiej czasem sobie ściągnąć lekko bitą (np nadkole)
    Ostatnio edytowane przez barat ; 17-06-2011 o 10:35
    @ Mój ALF

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 8v 1993r

Domyślnie

Witam.
    Przychodzę tutaj po sąsiedzku i proszę o małe wskazówki. Mój znajomy jest zainteresowany Alfą 147 po lifcie z silnikiem diesla. Chciałbym się dowiedzieć na co zwracać w tych autach uwagę, czy mają jakieś swoje cechy charakterystyczne które wymagają dokładniejszej uwagi. I jakie są różnice w silnikach JTD a JTDm? Tylko marketingowe wariacje czy coś więcej?
    znajomy upolował takie coś
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C19703376.html
    cena względem rocznika jest normalna?
    Dzięki za porady.
    Pozdro

Moonika
    Gość

Domyślnie

Witam.. to może i ja dostane jakąś porade.. w sprawie mojej Alfy.. a więc kupiłam Alfe 147 z silnikiem 1.6 T.S... 105 KM benzyna... wyglądała Ok, środek czyściutki, kierownica niewytarta , siedzenia nie zniszczone, dobre wyposażenie ( kierownica wielofunkcyjna, klimatronik, pełna elektryka... )... a rocznik 2001.. sprawdzałam blache.. i ogólny przegląd. Sprowadzona z Belgi. Okazało sie jednak po wizycie w warsztacie , że przebieg nie ma 108 000 a 189 000 :'( niestety.. do wymiany rozrząd ( mam ją od miesiąca).. wahacze, tuleje , linki ręcznego.. dodatkowo dowiedziałam sie że jest oberwane mocowanie układu wydechowego i korozja filtra olejowego .. nie wiem, czy jest konieczność wymiany " na już" w każdym razie nic mi nie stuka.. jeździ cichutko i równo. Mam pytanie... czy z takim przebiegiem, warto ją trzymać.. czy lepiej ją " oddać".. a mam taka możliwość. Auto sprawia mi dużą frajde... i oddałam jej juz swoje serce ;(... może ktoś doradzić..... ?

Ostatnio edytowane przez Moonika ; 14-07-2011 o 12:35