Mineralny olej do TSa - chcesz dorżnąć sobie silnik? Pewnie przed sprzedażą była zalana jakimś motodoktorem i stad po wymianie takie duże zużycie. W TSie zużycie 0,5l/1000km kwalifikuje silnik do remontu (dla innych silników jest to 0,3l/1000km) i zadna zmiana oleju nie zastąpi remontu....
Bardzo łatwo zaobserwować takie zużycie - miedzy min, a maks na bagnecie jest dokładnie 800ml więc zaobserwowanie ubytku 100ml nie nastrecza problemów

Napisał łukasz682
 Napisał łukasz682

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem tez tak miałem niedawno,byłem załamany,a okazało się że mam nieszczelność przy korku,po wymianie korka zrobiłem ponad 3tyś km i olej na tym samym poziomie.Na dniach jadę do Chorwacji,więc po przyjeździe napisze ile spalił oleju(valvoline max life 10w40).
tez tak miałem niedawno,byłem załamany,a okazało się że mam nieszczelność przy korku,po wymianie korka zrobiłem ponad 3tyś km i olej na tym samym poziomie.Na dniach jadę do Chorwacji,więc po przyjeździe napisze ile spalił oleju(valvoline max life 10w40).

Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
 Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...