Mistrzy, mój sterownik jest padnięty i znajduję się gdzieś pod gniazdem zapalniczki od strony pasażera ->> Poszukaj, bo ja już zapomniałem ;p
Mistrzy, mój sterownik jest padnięty i znajduję się gdzieś pod gniazdem zapalniczki od strony pasażera ->> Poszukaj, bo ja już zapomniałem ;p
No i jak tam kolego? znalazleś rozwiązanie? Bo u mnie też problem z poduszką, tylko wg kompa mam za duże napięcie. Blędu nie da się teżwykasowac... Rowerzysta, myślisz ze to też sterownik? Wszystkei inne błędy poduszki wykasowałem i nie pojawiają sie. Inny kolega gdzies na forum cos mowil o kostce w kierownicy, ale tam nic nie znalazłem... ogólnie ktoś podłączał u mnie przewody do obslugi radia z kierownicy i widze, że są tam jakieś luty na wiazce wychodzacej z taśmy airbag
Podłącze sie do tematu bo też mi świeci czerwona kontrolka,komp nie może sie połączyć ale chciałbym zacząć od bezpiecznika tylko nie wiem który to jest. Miałem podobną sytuacje z ABS-em i powymianie bezpiecznika wszystko zaczeło działać prawidłowo, teraz też bym tak chetnie zrobił gdybym w końcu znalazł ten bezpiecznik. Wie ktoś może który to?
Jeżeli macie błąd P001, to błąd wewnętrzny centralki.
Nie da się go wykasować.
Tylko reprogram centralki lub wymiana.
Ta centralka to jakiś gniot, bo mnie to dopadło już 3 raz (w trzeciej z kolei 156, czyli w 30% 156 jakie posiadałem).
Tu jest chyba wszystko na ten temat -> http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ie_airbag.html
Czyli bubu, lub zakup nowej (mnie raz się udało za 7 dyszek z fakturą kupić nówencję).
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Dzięki zaraz sprawdze.
tu nikt nie napisał że ma błąd 001 (przynajmniej nigdzie nie widziałem)
najprościej podaj kody błędów
witam.. mam ten sam problemik.. najpierw ni z tego ni z owego zapaliła się kontrolka czerwona od poduchy to dla kierowcy a po paru dniach pomarańczowa od pasażera. nie mogę się z nimi połączyć bo z Tego co czytałem to trzeba przerobiony kabel mieć a ja mam niestety tylko ELM..byłem u mechanika ale powiedział że nie może wykasować błędu ale nie wiem czemu..... co z Tym zdziałać??? wymieniać centralkę???