Precyzując, zapewne są to samochody po egzekucji komorniczej. Można się domyślać, że zabrane za niespłacanie kredytu. Domyślam się, że właściciel, który miał swiadomość, ze samochód zabiorą mu za dlugi, dbał o niego, jak o własne dziecko.
Precyzując, zapewne są to samochody po egzekucji komorniczej. Można się domyślać, że zabrane za niespłacanie kredytu. Domyślam się, że właściciel, który miał swiadomość, ze samochód zabiorą mu za dlugi, dbał o niego, jak o własne dziecko.
Bunga, bunga per tutti!
Witam.. to może i ja dostane jakąś porade.. w sprawie mojej Alfy.. a więc kupiłam Alfe 147 z silnikiem 1.6 T.S... 105 KM benzyna... wyglądała Ok, środek czyściutki, kierownica niewytarta , siedzenia nie zniszczone, dobre wyposażenie ( kierownica wielofunkcyjna, klimatronik, pełna elektryka... )... a rocznik 2001.. sprawdzałam blache.. i ogólny przegląd. Sprowadzona z Belgi. Okazało sie jednak po wizycie w warsztacie , że przebieg nie ma 108 000 a 189 000 :'( niestety.. do wymiany rozrząd ( mam ją od miesiąca).. wahacze, tuleje , linki ręcznego.. dodatkowo dowiedziałam sie że jest oberwane mocowanie układu wydechowego i korozja filtra olejowego .. nie wiem, czy jest konieczność wymiany " na już" w każdym razie nic mi nie stuka.. jeździ cichutko i równo. Mam pytanie... czy z takim przebiegiem, warto ją trzymać.. czy lepiej ją " oddać".. a mam taka możliwość. Auto sprawia mi dużą frajde... i oddałam jej juz swoje serce ;(... może ktoś doradzić..... ?
Ostatnio edytowane przez Moonika ; 14-07-2011 o 12:25
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
tylko co z tym przebiegiem.. ? ile mi silnik wytrzyma.. czuje się oszukana ;/ jak to w ogóle wygląda.. nie znam się
Nie czuj się oszukana, bo nie zawsze różnica pomiędzy kompem a licznikiem wynika z kecenia. U mnie np. na 3 tys. km przejechanych według licznika przypada 17 tys. według hodometru w Fiat EcuScan. Rzeczy które opisujesz do wymiany to normalne eksploatacyjne koszty, z którymi zawsze trzeba się liczyć
Bunga, bunga per tutti!
z rozrządem się liczyłam.. zawieszenie... teraz jest ok ( mechanik powiedział że do wymiany, bo luzy) ale nic stuka.. sunie cichutko. chyba , że wieksza dziura.. ale wiem, że te samochody nie są na nasze drogi, więc to tez nie jest dla mnie szokiem... przebieg mimo to mnie boli... nie wiem, czego mogę się spodziewać.. mechanik powiedział, że te silniki są awaryjne i maks dochodzą do 250 000 poza tym.. pewnie i cena była by niższa.. ( dałam za nią 13 tys)... szczerze mówiąc chciałabym pojeździć trochę... dziś jadę do drugiego fachowca... ciekawa jestem.. co ten mi powie...
Sorki, ale nie wytrzymałem...
Mumin, Twoje wypowiedzi są, delikatnie to ujmując, kontrowersyjne. A to "U mnie np. na 3 tys. km przejechanych według licznika przypada 17 tys. według hodometru w Fiat EcuScan" już trąci herezją. W jakimś kościele Ci dzwonią, ale w jakim dokładnie?!
Do Mooni - policz ile będziesz musiała wydać na naprawy i wymiany, dolicz do tego rejestrację i cenę zakupu. Otrzymaną sumę wrzuć na jakieś otomoto i zobacz, co za to dostaniesz. Jak różnica będzie znaczna, to oddawaj, jeżeli możesz. A na następne łowy wybierz się z jakimś Alfaholikiem, na Śląsku jest ich sporo i są całkiem fajni (kurde, ale wazelina :-)
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
ja ją juz zarejestrowałam !!! oc, ac wykupiłam na rok.... no napaliłam sie strasznie..dałam 13.. ( do tego zapłaciłam akcyze 500 no i to ubezpieczenie + 1 tys. )2 będę musiała jeszcze włożyć.. z tym przebiegiem mogłabym za 2- 2,5 euro dostać... ( tak mysle) tylko nie taką zadbaną i nie z wyposażeniem.. siedziałam juz wczoraj na stronkach DE. :/ nie podobało mi sie tam nic... oglądałam też to co u nas w pl wystawiaja i najczęściej są one strasznie zniszczone...
[QUOTE=szerszeń;618587]Sorki, ale nie wytrzymałem...
Mumin, Twoje wypowiedzi są, delikatnie to ujmując, kontrowersyjne. A to "U mnie np. na 3 tys. km przejechanych według licznika przypada 17 tys. według hodometru w Fiat EcuScan" już trąci herezją. W jakimś kościele Ci dzwonią, ale w jakim dokładnie?!
Kolego Szerszeń no stress!!Możliwe, że kolegi Mumina nie zrozumiałęś dobrze.
Chodziło mu o to, że miał sprawdzany hodometrem przebieg po czym przejechał 3 tys. km a jak później sie okazało hodometr zarejestrował 17 tys.
Dziwna trochę sprawa co stawia nam pytanie czy hodometr pokazuje dobre wartości...
Moonika 190 tys. dla diesla to nie jest duży przebieg. Jeżeli auto nie było zaniedbane, a Ty dopieścisz je to myślę, że Bella odwdzięczy się bezawaryjnością...
Pozdrawiam,
Darus
to BENZYNA !!!