Po zamontowaniu nowego wysprzęglika nie moge go odpowietrzyć.W jaki sposób mam to zrobić ?
Po zamontowaniu nowego wysprzęglika nie moge go odpowietrzyć.W jaki sposób mam to zrobić ?
A jak to robiles?
Do tego potrzebne będą dwie osoby. Pierwsza z miejsca kierowcy naciska i popuszcza pedał sprzęgła oraz mówi drugiej kiedy ma odkręcić i zakręcić odpwietrznik wysprzęglika. Kolejność czynności wygląda następująco:
1. Popuścić odpowietrznik wysprzeglika;
2. Wcisnąć sprzęgło w podłogę;
3. Zakręcić odpowietrznik;
4. Puścić pedał sprzęgła - jeśli sam nie odbije wycofać pedał sprzegła w górne położenie.
5. Czynności 1-4 powtórzyć kilkakrotnie do momentu wypływu przez odpowietrznik czystego płynu hamulcowego. Podczas przepompowywania należy obserwować poziom płynu hamulcowego w zbiorniku wyrównawczym i w razie potrzeby go uzupełniać.
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Otoz wlasnie.Tak samo jak odpowietrzasz hamulce.Wiem to dzieki 75andrew155.Chwala Ci za to Andrzejku![]()
Zrobiłem to według powyższego sposobu ale po przejechaniu około kilometra sprzęgło znów się zapowietrzyło. Co może być tego przyczyną ?
Czy pomogło to na jakiś czas i ponownie się zapowietrzyło? Tylko jeden km przejechałeś i znów się zapowietrzyło :shock: ? Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym, by wykluczyć ewentualne przecieki ;//Zrobiłem to według powyższego sposobu ale po przejechaniu około kilometra sprzęgło znów się zapowietrzyło. Co może być tego przyczyną ?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Pomogło tylko na chwilę i hamulce też się delikatnie zapowietrzyły.Płyn jest w porządku, przecieków nie widać. Może to pompa sprzęgła lub hamulcowa?