a zap wczoraj napisac on tak dba o to gta ze stoij w garazu a dopracy innym jezdzi,a gta na dłuzsze wycieczki wycioga zagranicznenaprawde warta twojej uwagi
a zap wczoraj napisac on tak dba o to gta ze stoij w garazu a dopracy innym jezdzi,a gta na dłuzsze wycieczki wycioga zagranicznenaprawde warta twojej uwagi
Podziekował za wszystkie wiadomosci.. jednakze pan niski ostrzegl o tym ze bedzie mnie to sporo kosztowalo tj. utrzymanie wiec sprawe jeszcze przemysle. dzieki i pozdrawiam
---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:53 ----------
Przynajmniej jak narazie sie wstrzmam..
A ja znam to auto! KOMBI drodzy koledzy to wybór "z wiersza" gdyż innej opcji nie ma... Jakby ktoś doczyta łponiżej właściciel w opisie nazywa kombi-sportwagon...
a ja myślę, że jak jesteś w stanie ogarnąć 166v6 w dobrym stanie, to z GTA też powinieneś sobie poradzić.
wiadomo trzeba trochę poszukać i znaleźć dobry egzemplarz, żeby potem nie mieć przykrych niespodzianek.
poza blachą, wydechem, hamulcami, amortyzatorami niewiele się rożni od 156v6
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Wiadomo ze trzeba wylozyc w sprawdzic auto. potem dbac.. ale znalazlem film z zakupu kontrolowanego gdzie jakis gosc sprzedawal alfe gta. w podsumowaniu pan z tv grzecznie mowil ze rozrzad 2000 zl wachacze 1600 itd.. Oleje i filtry to wiadoma sprawa. nie spieszy mi sie z GTA bo narazie mam 166 ale tak jak mowisz spokojnie bede sie za czyms rozgladal. moze obejrze cos za granica. jest w miare duzo aut..
rozrząd to są dokładnie te same części co do v6 24v. a zawias praktycznie ten sam, co w normalnej 156.
inny wymiar mają tylko tylne, przednie (te bliżej środka auta) poprzeczne wahacze. inne są też drążki kierownicze i gumy na stabilizatorach.
najgorzej z blachą, tak jak pisał niski, mało sztuk na rynku wtórnym.
dokładnie powoli szukaj, jak znajdziesz od kogoś, kto używał z głową na pewno będzie ok.
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)