Ja mam to samo z tym ze auto mi sie nie trzesie przy tym. U mnie pojawilo sie to dzisiaj po kolejnej "udanej" regulacji LPG przez gazownika... na benzynie jest OK.Napisał Konrad84
Ja mam to samo z tym ze auto mi sie nie trzesie przy tym. U mnie pojawilo sie to dzisiaj po kolejnej "udanej" regulacji LPG przez gazownika... na benzynie jest OK.Napisał Konrad84
NO to szczęście że już ok
Zaraziłem się wirusem alfa
do czyszczenia przepustnicy mozna wykonac taki manewr jak mi mechanik mowil . Na włączonej stacyjce Wcisnac pedal gazu i trzymajc wcisniety wylaczyc stacyjke. Przepustnica zostaje otwarta i mozna łądnie wyczyćcic wewnatrz bez demontażu( nie pamietam tylko czy pedal gazu musi byc ciagle wcisniety czy nie ... ale zawsze mozna cos na niego polozyc albo czyms zaprzec. Po czyszczeniu nie bylo zadnych ubocznych skutkow tego ze przepustnica byla otwarta na zgszonym silniku
kozi czegos tu nie rozumiem.Po co robic w ten sposob jak mowil Twoj mechanik skoro i tak trzeba trzymac pedal gazu wcisniety albo go czyms podpierac?
u mnie to niepomogło
ale wymieniłem wydech i sie naprawiło (przegnity wydech i sonda szalała )![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Witam. U mnie tez sie zaczelo. Obroty zaczely falowac, auto mulic, na zimnym silniku ledwo wkreca sie na obroty, przy puszczeniu gazu szarpie samochodem.. Zgodnie ze wskazówkami na forum wyczyscilem przepustnice i krokowy, choc wiele nagaru tam nie bylo. Nic nie pomoglo. Odpiąłem przepływomierz, ale nic sie nie zmienilo. Chcialem sie Was poradzić co teraz, wymieniać przepływomierz, skoro po odpięciu nic się nie zmienia? Czy analiza spalin będzie miarodajna dla sondy? No i po czym mogę poznać, czy krokowy jest sprawny? Silnik 1,4ts przed liftem.
Po czyszczeniu przepustnicy nalezaloby zresetowac parametry adaptacyjne. Podpiac pod kompa.
Pzdr
Klaudiusz
Ale z lektury forum wynika, że starszego modelu z przepustnicą sterowaną mechanicznie nie trzeba resetować.. Chciałem zresetować samodzielnie, ale kolega, który ma 156 z tego samego roku ma zupełnie inną wtyczkę w aucie i nie udało się nam go podpiąć.. Czy to możliwe, że te auta mają różne wtyczki?
Odkryłem jeszcze szparę na gumowej rurze między filtrem a przepływomierzem, ale to chyba nie ma wpływu, skoro lewe powietrze dostaje się przed przepływką..