Zobacz wyniki ankiety: Kupiłbym dywaniki typu

Głosujących
526. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • CLASSIC

18 3.42%
  • PREMIUM

483 91.83%
  • bez róznicy mi to

25 4.75%
Strona 28 z 173 PierwszyPierwszy ... 18192021222324252627282930313233343536373878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1724

Temat: Dywaniki samochodowe

Użytkownik Rowerzysta Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Była Alfa 155 2,5 TD 1994r. Alfa 166 3.2 V6 , Alfa 166 2,4 JTD 2000 r

Domyślnie

Nie czepiajmy się szczegółów typu kształt mocowania w podłogę bo to nie istotne. Natomiast istotne jest to,że nie mam jak zamocować mocowań bo otwory w dywaniku nie pokrywają się z otworami na podłodze zarówno ze strony pasażera jak i kierowcy. Może pomiary były robione w Alfie po FL, i tam jest inny kształt podłogi, mam dwie 166 na podwórku przed FL i obie mają plastik w podłodze. Nie są to kąśliwe uwagi w twoją stronę ani producenta tylko informacja że dywaniki trzeba poprawić żeby nie było kolejnych nie porozumień.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

pisząc o kąśliwych uwagach miałem na myśli to co pisał skopek. natomiast otwory w dywaniku nie będą się pokrywały z otworami w podłodze bo tych dywaników nie mocuje się do istniejących oryginalnych wkrętów tylko trzeba sobie własnoręcznie wkręcić te wkręty które były w komplecie z dywanikami. usuwa się stare i mocuje nowe, każdy tak robił. jest wiele rodzai mocowań i to nie dziwne że to co kolega ma aktualnie wkręcone w podłogę nie pasuje do stoperów w dywanikach.

Użytkownik Rowerzysta Avatar skopek
    Mieszka w
    Legnica, Poland
    Auto
    AR 146 1.4 TS (sold) / AR 166 2.4 JTD 10V / AR Spider 2.0 TS / AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Jakbym nie chciał to nie marnowałbym czasu na wypowiadanie się w tym temacie. Chce dywaniki ale takie, które idealnie pasują do mojego auta. W innym przypadku skorzystałbym z usług innych oferujących dywaniki niby do 166 na allegro. Jestem posiadaczem AR 166 i w poście widzę tekst "dopasowane". Jeśli ktoś coś deklaruje to wierzy się, że tak jest. G**no mnie obchodzi czy były 2 wersje dywaników do 166 czy też 2 miliony wersji. To nie moje zmartwienie. Ja mam 166 produkcji taśmowej, a nie klepaną w stodole i chce dostać dywaniki dopasowane właśnie do niej, a nie do innej 166, koniec kropka.
    Nikogo o nic (póki co) nie oskarżam ani nie obwiniam. Zwracam jedynie uwagę na to aby dotrzymać obietnic rzuconych z tego co widzę lekką ręką, nie do końca zagłębiając się w temat (w przypadku 166).
    Dostanę dywaniki do ręki - wypowiem się na temat tego całego przedsięwzięcia, rzetelności i jakości usługi noszącej miano "PREMIUM", która już z nazwy do czegoś zobowiązuje.
    Ostatnio edytowane przez Jagiel ; 25-07-2011 o 13:12 Powód: Wulgaryzm
    TED - diagnostyka pojazdów grupy FCA
    Oględziny: 737 744 979
    https://www.facebook.com/TEDznaFCA

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał skopek Zobacz post
    Jakbym nie chciał to nie marnowałbym czasu na wypowiadanie się w tym temacie. Chce dywaniki ale takie, które idealnie pasują do mojego auta. W innym przypadku skorzystałbym z usług innych oferujących dywaniki niby do 166 na allegro. Jestem posiadaczem AR 166 i w poście widzę tekst "dopasowane". Jeśli ktoś coś deklaruje to wierzy się, że tak jest. Gówno mnie obchodzi czy były 2 wersje dywaników do 166 czy też 2 miliony wersji. To nie moje zmartwienie. Ja mam 166 produkcji taśmowej, a nie klepaną w stodole i chce dostać dywaniki dopasowane właśnie do niej, a nie do innej 166, koniec kropka.
    Nikogo o nic (póki co) nie oskarżam ani nie obwiniam. Zwracam jedynie uwagę na to aby dotrzymać obietnic rzuconych z tego co widzę lekką ręką, nie do końca zagłębiając się w temat (w przypadku 166).
    Dostanę dywaniki do ręki - wypowiem się na temat tego całego przedsięwzięcia, rzetelności i jakości usługi noszącej miano "PREMIUM", która już z nazwy do czegoś zobowiązuje.
    uuuuuuuuuuuu cos mi tu chłodem powiało....
    o co k'mon???

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post

- oferta została poszerzona o dywaniki do GIULIETTY oraz Alfa Romeo GT
    a sprawa zbyt długiego dywanika kierowcy GT rozwiązana ? czy będą dopiero zmiany jak dżordżu wam podeśle swoje ?
    wczoraj przymierzaliśmy 3 kpl ( dżordża , mój i te z forum ze 147 które niby miały być dobre do GT )
    oba kpl ( mój i dżordża ) miały nieco inne wycięcie właśnie pod pedałem gazu które zapobiega jak się okazuje blokowaniu tegoż pedału

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

dżordżu, jak to mówisz, ma właśnie podesłać w tym tygodniu producentowi swoje na wzór i na bazie jego dywaników będzie przygotowywany komplet do GT więc to chyba rozwiąże problem z pedałem

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

witam

dywaniki posłałem, do przesyłki włozyłem opis tego co nie pasuje oraz kontakt do mnie jakby co, ale dobrze by bylo jakbys zadzwonił tam i pogadałz gosciem.
    ogulnie problem wyglada tak: dywaniki tak kierowcy jak i reszta z 147 pasują idelnie do GT, oprócz tego ze dywanik od str kier blokuje pedał gazu w poz wcisniety.
    po przyłozeniu dywaników w taki sposób ze stykaja sie z soba krawedzie najblizsze fotelowi kierowcy, wyciecie na pedał gazu jest zbyt małe.

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez george11 ; 26-07-2011 o 20:17

Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

ale włożyłeś do paczki opis tego o czym tu piszesz? i rozumiem że jeśli dywaniki będą wzorowane na tych Twoich z GT to wycięcie będzie dobre? bo mi osobiście w 147 nic sie nie blokuje z pedałem gazu ale mam dywanik tak zamontowany że w sumie pedał od gazu ląduje na dywaniku po maksymalnym wciśnięciu w podłogę

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

no właśnie a my chcemy go wciskać w 100%.. to jest zbyt nie bezpieczne zeby to tak zostawić
    także moje dywaniki do reklamacji chyba sie nadają.. ale zobaczymy jak to wygląda jak włożę je do mojego auta czyli w sobote 6 sierpnia.
    Pozdrawiam

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    ale włożyłeś do paczki opis tego o czym tu piszesz? i rozumiem że jeśli dywaniki będą wzorowane na tych Twoich z GT to wycięcie będzie dobre? bo mi osobiście w 147 nic sie nie blokuje z pedałem gazu ale mam dywanik tak zamontowany że w sumie pedał od gazu ląduje na dywaniku po maksymalnym wciśnięciu w podłogę

no trzeba by to sprawdzić w FES, czy po wcisnieciu pedału gazu, wychylenie porocentowe pedału to 100%.
    podejrzewam ze brakuje kilkanascie procent wychylenia potencjometru.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez george11 ; 27-07-2011 o 06:02