witam SylwioNapisał Sylwia
właśnie o twojej belli pisałem. masz 15 mm na obu osiach? nic nie obciera nawet przy obciążeniu kompletem pasażerow?
witam SylwioNapisał Sylwia
właśnie o twojej belli pisałem. masz 15 mm na obu osiach? nic nie obciera nawet przy obciążeniu kompletem pasażerow?
Powinines raczej spytac jakie ma ET na feldze i czy to jest 7 czy 7.5 felgaNapisał kubacik
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
Ja też z pytaniami do Sylwii:
- jakie masz felgi (rozmiar wraz z szerokością o ET),
- jaki masz rozmiar opon,
- i podobnie jak kolega pytam, czy nic Ci nigdy nie ociera.
A jeśli możesz wrzucić jeszcze jakieś zdjęcie (bądź link), to bardzo proszę.
Pozdrawiam.
- Rafał
/Odgrzewam temat/
Jakie sa plusy i minusy montowania tulei dystansowych?
No i jaki to ma wplyw na zuzycie zawieszenia?
Przymierzam sie do takiej opcji, ale wczesniej chcialbym znac opinie uzytkownikow, znawcow tematu.
Pozdrawiam.
- Rafal
kola 7J x 17 40.5 przod 10mm tyl 15mm ladnie wygladala![]()
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
+ szersze rozstawienie kół i co za tym idzie lepsza przyczepność
- jesli otwor w feldze nie opiera sie na piaście bądź jakims przedluzeniu jej na dystansie mozna zerwac śruby a co za tym idzie zgubic kolo na drodze innymi slowy zaliczyc zdzwona z pobliskim drzewem lub innym samoch
- upierdliwa zmiana koła braku "piasty" na dystansie
- kupno nowych slub (dluzszych)
jesli chodzi o same zawieszenie nie wiem nic o negatywnych skutkach i zlym wplywie na amortyzatory itp
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 28-04-2009 o 19:59
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Jeżeli chodzi o zawieszenie, to raczej wpływu nie ma. Jest jedno ale....przesuwamy punkty podparcia samochodu, a co za tym idzie zmieniamy siły oddziałujące na czopy piast i łożyska kół. Wniosek szybsze zużycie łożysk, ale też poprawiają się własności trakcyjne, więc coś za coś. Najlepiej nie przesadzać z grubością dystansów.
mam u siebie felgi 17 / 7,5 alessio dedykowane do AR 156, na nich opony 225 szerokie i u mnie obciera. nie ma problemu bo wytarło tylko rancik tylnego zderzaka dosłownie 3mm.
wytarło po jednej trasie i mam spokój. jutro postaram się sprawdzić ET bo ten parametr decyduje o wystawaniu koła i z tego co pamientam to im mniejsze ET tym szerzej.
może też wrzucę fotkę jak to wygląda.
a propos dystansów to koło musi być wciśnięte na piastę!!! inaczej dystanse muszą mieć odpowiedni podtoczenie.
najprościej i najtaniej zrobić dystans z zużytych tarcz chamulcowych u pierwszego lepszego tokarza.
Dzieki za opinie.
Dystanse, ktore mnie interesuja pochodza z D&W, czyli niezly produkt. Sa przykrecane, a dopiero do nich przykreca sie kolo. Maja rowniez przedluzenie piasty, dzieki czemu zmiana kola nie jest utrudniona. Natomiast ich szerokosc to 20mm. Sporo, a nawet bardzo sporo, moze jednak okaze sie tak, ze bedzie mozliwosc stoczenia ich na 15mm, ale tego jeszcze pewien nie jestem. Natomiast moje opony to 205/45/17, przy czym nie pamietam ET, ale felgi oryginalne Alfa Romeo.
Mam nadzieje, ze taki zestaw bedzie sie niezle prezentowal i nie bedzie sprawial trudnosci. Zastanawiam sie jednak nad tzw efektem piaskowania, bo wystajace bardziej kola beda wiecej blota, piachu itp rzucac nakaroserie...
Pozdrawiam.
- Rafal