Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 315

Temat: Wrażenia ze zlotu Biłgoraj 2011

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Mimo wszystko uważam że dało się ogarnąć jako tako tor, wolna amerykanka zaczęła się jak część osób zrezygnowała z jazd i wszyscy zaczęli zawracać bliżej. Ja z tego co pamiętam wbiłem się raz (ale zapytałem czy mogę ) żeby zdążyć po swoim przejeździe na prawy u Pitusia
    Ja też się raz wbiłem na samym początku. Przyjechałem później i chciałem przed czasówką choć raz zrobić próbne. Mam nadzieję, że nie wytykano mnie za to palcami...
    A tak w ogóle mnie w ogóle nie przeszkadzało, że ktoś się wciskał. Dzień był wolny, czasu sporo. Mnie tam się nie spieszyło

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cześć Wszystkim,

piszę dopiero teraz, ale jakoś ostatnio nie mogę ogarnąć trochę tak szybko mijającego czasu...

Przede wszystkim DUŻE PODZIĘKOWANIA dla organizatorów za ogarnięcie całego tego tematu. Minusów było i to sporo, ale pamiętajmy wszyscy, że w sumie dwóch ludzi miało do ogarnięcia całą imprezę i w sumie ponad 100 osób (!!!) już na miejscu. Do tego ONI NIE PRZYJECHALI TAM DO PRACY, tylko też byli z rodzinami i też chcieli odpoczywać i się bawić, a jakoś mi się wydaje, że większość o tym zapomina. Kolejną sprawą jest cena, pamiętajcie, że za 225pln/os. przy wybraniu wszystkich atrakcji mieliśmy do dyspozycji:
    - 3 noclegi z wyżywieniem dla dwóch osób i to w bardzo fajnych warunkach
    - ŚWIETNY moim zdaniem rajd turystyczny
    - również BARDZO FAJNY spływ kajakowy
    - kolacja i grill z pieczonym prosiakiem itp. itd.
    do tego za 75pln od auta kilka godzin jazdy na torze z pro pomiarem czasu itp. (jak widzieliście można się było wyjeździć do woli ). Bywałem kilka razy na różnego rodzaju "pojeżdżawkach" i track day-ach i np. w Ułężu za 250pln jest tylko tor z pomiarem czasu (co prawda jest w tym kilka przejazdów z instruktorami). A gdzie cała reszta, którą mieliśmy tutaj? Fakt faktem śniadania były fatalne , ale poza tym naprawdę wszystko było na BARDZO wysokim poziomie za bardzo przyzwoite pieniądze! Także miejcie to w świadomości zanim zaczniecie krytykować...

Piotriix może trochę w za mocnych słowach ujął pewne rzeczy, ale w pewnym sensie mu się nie dziwię - wszyscy tylko oczekują, że będzie się wokół nich biegać przez 3 dni, podczas kiedy sami nie wykazują minimalnego zainteresowania danymi tematami. Wystarczyło przyjść, zapytać i wszystko było wiadomo. Jeśli oczekujemy pełnej organizacji włącznie z prowadzeniem za rączkę, wtedy trzeba albo zatrudnić (i zapłacić za to) kolejne osoby zajmujące się poszczególnymi atrakcjami, albo po prostu zadbać trochę o samoorganizację jako grupy. I wtedy wszystko będzie OK!

Teraz co do zachowania pewnych osób - uważam, że nie ma żadnego tłumaczenia na wpiep*****e się co niektórych w kolejkę! KAŻDY chciał pojeździć i KAŻDY miał do tego takie samo prawo, więc CWANIAKOWANIE co niektórych osób mnie osobiście nie żenowało, ale raczej mocno wqrzało! Szczególnie, że było to na początku, kiedy ludzi chętnych było najwięcej! Jak było widać kolejka była ogromna, ale z czasem topniała i jak mogliście zaobserwować na moim przykładzie każdy mógł pojeździć do woli BEZ CWANIAKOWANIA! Jak wspomniał Pituś takie rzeczy widzi się na ulicach Warszawy i o ile tutaj to nie dziwi (ale wqrza tak samo), o tyle tutaj, wśród teoretycznie życzliwych sobie ludzi takie rzeczy nie mają prawa się dziać. Osobiście uważam, że zasada jedno ostrzeżenie, a następnie dyskwalifikacja szybko rozwiązała by sprawę. Ale tu znów była by potrzebna osoba dedykowana do pilnowania porządku, wracamy więc do kwestii samoorganizacji...

Kolejna sprawa to już wspomniane szarżowanie poza trasą przejazdu. Co tu dużo mówić: głupota i brak wyobraźni. Jak ktoś chce zaimponować innym, to niech pokaże na torze co potrafi, a poza nim niech się zachowuje normalnie, czyli tak, żeby nie narażać ani siebie, ani innych na szwank! Czy to naprawdę takie trudne?

Co do przejazdu w kolumnie, uważam, że to nie jest dobry pomysł. A to właśnie dlatego, że ludzie są jacy są. I znów, albo będą osoby odpowiedzialne za to, żeby to zorganizować i doprowadzić do celu, albo inaczej jest to po prostu niebezpieczne. Pomijam aspekt utrudniania życia okolicznym kierowcom, ale sam jadąc na tor w kolumnie kilkunastu aut brałem udział w dwóch nagłych hamowaniach i modliłem się w myślach w tych chwilach, żeby osoba za mną nie zaspała. Jeden śpioch w kolumnie aut jadących zbyt blisko siebie to potencjalnie kilka zniszczonych aut! A bez osób nadzorujących nie ma mowy o zapewnieniu bezpieczeństwa... i kółko się zamyka.

Dlatego Piotriix i Majkel - moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Jak na dwie osoby ogarniające to wszystko: naprawdę DUŻY SZACUN! A odpowiedź na jakiekolwiek narzekania jest prosta - albo podnosimy składkę i zatrudniamy osoby odpowiedzialne za pilnowanie poszczególnych eventów, albo sami w ramach grupy zgłaszamy się jako osoby nadzorujące poszczególne części... albo o co moim zdaniem najłatwiej, trochę wyobraźni, świadomości, samoorganizacji i samodyscypliny U KAŻDEGO Z NAS i co równie ważne MYŚLENIE WŁAŚNIE O INNYCH, NIE TYLKO O SOBIE. I następnym razem będzie TYLKO LEPIEJ!

Tak to z mojej perspektywy wygląda.

P.S. Jedyna rzecz, która nie daje mi spokoju, ale już z zupełnie innej beczki - czy ktoś może mi pokazać zdjęcie Alfy, która wygrała konkurs na najładniejsze auto zlotu? Podobno była to jakaś 156, ale do tej pory nie wiem która. A nie ukrywam, ze bardzo jestem tym zainteresowany...
    Pozdrawiam Camil

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Koszalin dotarł do domu dziś o 3:30 a wyjechaliśmy około 12 w południe Mieliśmy kilka przystanków i przez to tyle czasu wyszło w drodze ale nie żałuję.Przy okazji odwiedziliśmy państwa Raczków gdzie uraczyli ekipę Majkela i moją kolacją przy świecy z niesamowitym deserem w postaci przepysznego ciasta które Milena piekła specjalnie na nasz przyjazd Dzięki WIELKIE jesteście KOCHANI

P.S.Milena dzięki Twojej kawie siekierze serce kołatało mi jeszcze o 3 rano
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Łukasz... Ty żyjesz
    Moim zdaniem Piotriix i Majkel odwalili kawał najlepszej roboty bo ja na ich miejscu bym powiedział "Nie pasuje?? To wyp...lać" albo położył lachę na wszystko. To nie jest wyjazd z podstawówki gdzie nauczyciele chodzą za wszystkimi, pilnują ich, budzą na śniadanie i śpiewają kołysanki do snu. To zwykły wypad w zorganizowanej grupie więc trochę samodyscypliny.

Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Piotruś zyję i nawet mam się dobrze Kupiłem gazetki biłgorajskie z artykułami o zlocie.Zapewne zaraz masa ludzi się odezwie by im powysyłaćNiestety są trzy egzemplarze więc będę robił kopie artykułów.Jak będą chętni pisać na priv od razu z adresem

I wszystkie są czerwone

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz A. Zobacz post
    Piotruś zyję i nawet mam się dobrze Kupiłem gazetki biłgorajskie z artykułami o zlocie.Zapewne zaraz masa ludzi się odezwie by im powysyłaćNiestety są trzy egzemplarze więc będę robił kopie artykułów.Jak będą chętni pisać na priv od razu z adresem
    Jeden skan i daj na wydzielony wątek na forum o zlotach.

Redaktor Dwusuwowiec Avatar Alfistka
    Mieszka w
    Brodnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 2007

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Gdyby przyszli punktualnie na obiad to by słyszeli ogłoszenie Majkela
    ,że kajaki są o 15.00.
    Tylko że na podanie obiadu czekaliśmy prawie godzinę, część ludzi zabrano ze stołówki i innych nie

Na nastepny zlot zrobimy powiadomianie sms-em skoro ogłaszanie przy posiłkach i plan zlotu wiszący na stronie od dawna to za mało.
    Wystarczyłaby kartka A4 z harmonogramem przyklejona w paru miejscach na ośrodku

Nastąpił błąd przy przepisywaniu ,zresztą lista była czytana skoro kogoś pominięto był problem to zgłosić?
    Nie nie było problemu, akurat tak się składa że zgłosiłam a i tak usłyszałam że na kajaki nie jadę

Chyba,że to przerosło możliwości intelektualne pominiętych!
    Ludzie inteligentni mają zdolność radzenia sobie w różnych sytuacjach życiowych.
    Dziękujemy za konstruktywna krytykę.
    Właśnie widać po treści postu że nie wszyscy potrafią przyjąć taką krytykę, od razu trzeba kogoś obrażać, szkoda. Napisałam szczerze tak jak uważam, i bardzo wiele osób się ze mną zgadza, możliwe że nie chcieli pisać żeby się nie narażać.
    Moim celem nie był atak na organizatorów a zwrócenie uwagi na kilka spraw, które bardzo łatwo można dograć żeby w następnym roku było jeszcze lepiej. Tak jak pisałam Zlot był ekstra a to chyba dobrze że ktoś chce żeby za rok było jeszcze fajniej???

LIFE’S TOOSHORT TO DRIVE BORING CARS

Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Racja fiergloo.Tak zrobię tylko sam się najpierw ogarnę

I wszystkie są czerwone

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Zamość też JUŻ wrócił !
    Pozdrawiam wszystkich poznanych na zlocie, było mega .
    Do końca tygodnia ogarnę swój materiał zdjęciowy i filmy z wideorejestratorów które Wam montowałem na torze.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Jedno jest pewne,....

Scuderia

Jak będziesz na zlocie za rok, to zabierz ten sam ekwipunek. Kupi się Jacka Daniel'sa bo go brakowało, będziemy potem co prawda chodzić przez 3 dni na opak i w lewo, ale przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.
    Ech Fiergloo, a ja już planowałem SZ na przyszły rok załatwić, żeby jeszcze jakąś nagrodę z toru przynieść Ale jak wolisz Q4 to niech tak zostanie. I coś mocniejszego się weźmie, teraz też planowałem, ale nie wiedziałem jeszcze o możliwościach Alfa(ko)holików
    A co do samej organizacji zlotu to jeszcze raz napiszę, że składam wielkie pokłony dla Majkela i Piotrixa za ogarnięcie tej imprezy. Ja byłem pierwszy raz na zlocie Alfaholków i z niczym nie miałem problemów, wszystkie atrakcje zaliczyłem, wybawiłem się na 110% i na pewno organizatorom nie mam nic do zarzucenia. Jak napisał Camil trzeba było się wykazać samoorganizacją i myśleniem, w końcu wszyscy jesteśmy dorośli i nikt nikomu nie będzie mówił co ma robić, ani za rękę prowadzić.

PS. A co tam się w ogóle działo w tym domku nr 6?? Słyszałem o jakimś tańcu z patelnią i szufelką
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik