Witam!Mam taką zagwozdkę.Jakich wymiarów powinno byż pióro wycieraczki tylnej szyby w 159 SW i jak się je wymienia bo instrukcja jest raczej mało pomocna a niechciałbym przy pierwszej wymianie czegoś popsuć.Pzdr.
Witam!Mam taką zagwozdkę.Jakich wymiarów powinno byż pióro wycieraczki tylnej szyby w 159 SW i jak się je wymienia bo instrukcja jest raczej mało pomocna a niechciałbym przy pierwszej wymianie czegoś popsuć.Pzdr.
wymiar taki jak stare... w sklepie, gdzie się zaopatruję w materiały ekspolatacyjne nie mogli nic znależć (gotowca)- chyba że z serwisu, ale wtedy tylna wycieraczka występuje z całym ramieniem i cena była dość spora - kupiłem pasującą wycieraczkę Boscha (na długość), zdemontowałem, docięłem gumę (razem z blaszkami) i wymieniłem. ot cała fiilozofia
Na allegro jak ktoś nie chce kupować całości można kupić gumki np Wurtha po 70 cm i sobie dociąć i wymienić.
Mam je w innym aucie i są ok.
apropos, czy ona nie jest dokładnie taka sama jak w seicento?
tego nie wiem, zobacz sobie długości.
guma wycieraczki 32,5cm, dziś wymieniałem wystarczy kupić byle jaką wycieraczkę, wyciągnąć i dociąć gumę a potem ją wymienić.
dokładnie, tak jak mówiłem min o gumkach Wurtha
no wlasnie nie jest i nie wiem o co w tym chodzi
kupilem nowe ramie z piorem do tylu - od fiata pandy (takie samo jest do seicento)
dlugosc 330cm - wiec niby rowniez OK
zalozylem na czyste auto - nie chcialem jezdzic wycieraczka po suchej szybie i nie chcialem tez brudzic auta - wiec mowie - na swoj "pierwszy raz" poczeka do deszczu..
stare ramie z piorem trafilo do kosza - nowe dumnie jezdzilo na klapie..
pierwszy deszcz i co? masakra - pioro stoi pod katem ok 85st i nie chce dalej isc - haczy o gorny spojler - wiec w deszczu szybko je odkrecalem aby nie spalic silnika
smieci juz dawno wywiecione.. i mam problem.. probowalem zeszlifowac od gory ta obudowe wycieraczki - ale to nic nie daje.. uzyskalem dojscie do moze 88st
teraz mam problem - nowa serwis cos ok 100zł.. szwagry.. 100zł! za uzywke..
czy moze ktos kupowal cos takiego? alledrogo link
jesli tak - prosze o info, bo mam obawe przed zakupem, gdyz dlugosc podaja 330cm - wiec znow. .taka jak w pandzie.. nie mam nawet jak zmierzyc ile powinno miec..
a moze wlasnie chodzi o "grubosc" czyli wysokosc samej koncowki na koncu ramienia.. ile "odstaje" od szyby do zewnatrz
10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój
te tamie z aukcji to typowy chinczyk robiony na wzor oryginalu...wiec powinno pasowac
Na pewno będzie, kupiłem identyczne na Allegro i i jest git.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10