Witam,
Zastanawiam się nad zakupem CB radio do samochodu, mam jednak problem, nie wiem gdzie w MiTo można go zamontować? Może ktoś ma jakiś pomysł? Dziękuję za odpowiedź!
Witam,
Zastanawiam się nad zakupem CB radio do samochodu, mam jednak problem, nie wiem gdzie w MiTo można go zamontować? Może ktoś ma jakiś pomysł? Dziękuję za odpowiedź!
W alfach rzadko kto ma radio CB - to się trochę kłóci alfa i CB...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
http://ann156.fotosik.pl/
GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
Spider 2.0 TS '99 (10.2022)
Nie chciałem nic modyfikować ani montować na stałe, ale znalazłem dobre miejsce na radio po bocznej stronie tunelu środkowego (od strony pasażera). Przykleiłem tam mały kawałek "rzepu" i mocuje nim radio nazwijmy w "pozycji pionowej". Kabel od anteny poprowadziłem z bagażnika (antena na magnes) z zasilanie z zapalniczki. Mam Lafayette Atena - jest bardzo małe, jest tam do niego wygodny dostęp i nie przeszkadza pasażerce...)) a i łatwo je zamontować/zdemontować. (Zwróciło się już wielokrotnie..
))) PZDR
Ostatnio edytowane przez rado77 ; 04-09-2011 o 12:54
CB bardzo przydatna rzecz nie koniecznie by tylko sie ustrzec od stojących misiaków
no ok ale co z antena?
ja sie boje czy mi nie spadnie np przy 180km/h
krzywizna dachu jest znaczna...
ale teraz są takie fajne cb ze w grusce masz wszystko,np niewiem jak mito ale znajomy w a6 ma pod schowkiem schowane jakies pudełko,a wszystko sterowanie w grusceaa inny znajomy ma cb przypominające łokitoki
tyle ze podpina antene tak jak do cb bo na standardowej niełapało dobrze.testowałem raz i całkiem całkiem
A czy silnik generuje zagłuszenia? Bo mnie zagłusza i muszę na włączonym filtrze jeździć.
Haha, a do auta musisz wsiadać koniecznie w okularach przeciwsłonecznych koniecznie "policyjnych". Co to za opinie/teorie? o gustach się nie gada, każdy ma inne, a tak takie coś tylko zaśmieca wątek. Jak nie macie nic innego ciekawego do powiedzenia to nie odpisujcie. Potem są 2 strony co komu się wydaje.. bez konkretów.
Proszę admina o usunięcie tych postów.
Pozdrowienia
- - - Updated - - -
A jak często jeździsz? Ja robię to tak:
- radio na tył opieram o środek tunelu środokowe jak kolega rodo77
- słuchawa, na kabelku ląduje w podstawce pod podłokietnikiem lub gdy nie ma napoi to w luce na napoje
- antenę się nie bój, moją testowałem od 100 do 200 i trzymała się.. nie wiem jak w julce bo mam szklany dach, więc taka magnesowa mogła by być problemem
Pozdrawiam,
Ł.