Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Brak Mocy

zmar
    Gość

Domyślnie Brak Mocy

Witam mam taką jazdę ... jadę sobie z 60km/h wciskam pedał ... i auto nagle ma muła i potem , żeby odmulił muszę wcisnąć pedał aż do odcięcia 7tys.... i ustaje czasem pomoże, a czasem nadal muli.
    W Alfie: wystukany kat... , wymieniony końcowy tłumik, przed wybiciem kata przegazowany, żeby wypluł syf "w razie w". Kable wymienione działają odpowiednio świeczki nowe , wtryskiwacz jeden wymieniony ,bo nie "cykał", filtr oleju+olej, filtr paliwa. Problem zniknął na chwile zaraz znowu się pojawił. Pomocy ((( To jest tak, że sobie jadę i nagle muli gorzej niż 40letni diesel ... ,a czasem śmiga jakby miał 120koników

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

Cytat Napisał zmar Zobacz post
    wtryskiwacz jeden wymieniony ,bo nie "cykał"
    wtryskiwacze nie cykają...cykają zawory ale jak cykają to nie dobrze. może jakiś dodatek do czyszczenia paliwa?
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

zmar
    Gość

Domyślnie

dodatek był jak mocno przegazuje to odmula , ale czasem z 15 min ostrej jazdy na 2 biegu 40km.h max ... masakra jak cie rowerzysta wyprzedza ...

Matikskw
    Gość

Domyślnie

mam podobny problem tyle że ja nie mogę wcisnąć bardziej niż delikatnie musnąć bo jest mól jak nie wiem

byłem u Mechanika Gaziarza i sprawdził sam stwierdził że jak wóź gaśnie na piątce to sprzęgiełko jest OK.

On znowu podejrzewał by wariator - twierdzi że mu buczy wariator - nadsłuchiwał i nadsłuchiwał;p kazał mi jechać do jakiegoś szpeca od Alfy... nie znacie w okolicach Krakowa kogoś kto leczy TSy ??

Znajomy mechanik mówi znów że może cewki zapłonowe - bo tak jakby nie dopalał...

efekt jest taki że drugi raz poczyściłem przepustnicę i przepływomierz i jeszcze większa kaszana - gazu mi mówią nie ustawią bo na benzynie pracuje niedobrze to co tu gaz ustawiać...

JAK SPUSZCZĘ NOGĘ Z GAZU TO SZARPIE JAK DODAM GAZU TEZ SZARPIE (A juz np. przy 3 tys jak spuszczę to wtedy dużo mniej szarpnie albo w ogóle nie szarpnie)
    Jak dam luz i puszcze sprzęgło wtedy zafaluje na jałowym trochę ponad 1000 i niby trzyma ten 1000 ale w ogóle jakoś tak chodzi nierówno na jałowym słychać taką różnorodną pracę...

może przepływomierz jednak skoro po 1 czyszczeniu było w miarę ok a przy drugim nawaliłem w dziury czyściciela (tego szybko odparowującego) z nadzieją że będzie jeszcze lepiej a tu gorzej tym razem... wypiąłem filtr - bez filtra to samo

wlałem jakiś czas temu olej który czyści silnik - Motul, możliwe ze filtr jest zapchany ale co by to miało do mocy ?

zmar
    Gość

Domyślnie

Ale ja nie mam gazu i nigdy tego syfu do auta nie założe ...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    WŁOCŁAWEK
    Auto
    155 2,0 8v

Domyślnie

poszukaj może kogoś w pobliżu i podmień przepływomierz albo odepnij przepywke i sie przejedz i zobacz czy jest róznica

alfaromeo145
    Gość

Domyślnie odp,

jedż do elektryka niech sprawdzi cewki zapłonowe,,,!!!!!!!!!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    145 2.0 qv -> 156 sw 2.4 jtd

Domyślnie

tez obstawiam na cewke zaplonowa

Matikskw
    Gość

Domyślnie

JAK SPRAWDZIĆ CEWKI, możliwe tez kable WN co nie ??

zmar
    Gość

Domyślnie

Sprawdzałem pół dnia wychodzi na to ,że z jednej cewki nie idzie napięcie na 1kabel , a z drugiej cewki też na 1 . ,Czyli z jednej cewki dziala ,tylko 1 wyjście, a drugie nie ? jest to możliwe kable zamieniane miejscami więc nie możliwe ,że to wina kabli ...