Dziękuję grafex o to mi chodziło, ale muszę sprawdzić czy mam fabrycznie miejsce pod sprężarkę klimatyzacji. O robotę sie nie boję, jestem cholernie dokładny i wytrwały.
Dziękuję za link![]()
Dziękuję grafex o to mi chodziło, ale muszę sprawdzić czy mam fabrycznie miejsce pod sprężarkę klimatyzacji. O robotę sie nie boję, jestem cholernie dokładny i wytrwały.
Dziękuję za link![]()
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 11-09-2011 o 16:15
Link przykładowy ale podzwoń tak jak Ci pisałem po ogłoszeniach sprzedaży aut na części wtedy masz pewność że wymontujesz na pewno wszystko co jest Ci potrzebne.
Najdroższe jest kompletowanie potem tych właśnie "duperel".
Co do miejsca na sprężarkę to może koledzy podpowiedzą bo nie jestem zorientowany czy jest jeszcze dodatkowa łapa mocująca sprężarkę klimy(większość marek tak ma rozwiązane) czy też jest przykręcana bezpośrednio do bloku silnika.
Pozdrawiam
No i jeszcze jedno o ile (przynajmniej dla mnie) montaż klimy pod maską nie wiąże się ze specjalnym problemem to w środku czeka Cię demontaż deski rozdzielczej.
hehehe zdaję sobie z tego sprawęjestem na to w pełni przygotowany
Jeśli ktoś z szanownych kolegów jest w temacie klimatyzacji to proszę mi napisać w punktach jakie rzeczy dokładnie muszę kupić. Wszystko to co muszę mieć aby cieszyć się klimatyzacją w Alfie.
Btw. alfa Romeo ma u mnie dożywocie a więc musi byc wypasiona jak najlepsza wersja AR![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Tak ale jeśli już użytkuje auto dajmy z pół roku, to po co ma bawić się w szukanie, jeżdżenie a i tak nie wiadomo, czy dobry egzemplarz trafi, gdy może spokojnie krok po kroku grzebać przy swoim aucie?
W ogóle to jest to, co niektórzy lubią - nie tylko kupować auto, ale i przy nim pogrzebać, modyfikować itp.
Co do pytania Artura - sprężarka klimy jest podłączona, wtyczka powinna być od razu z jej góry, ale zakładam że będziesz musiał i wiązkę kupić. Wykonalne
Co do mocowania, jeszcze nie wiem, będę wyciągał ją na dniach dopiero i obczaje jak to wygląda.
Możesz rozwinąć myśl bo z pewnością tak nie pomożesz koledze i nic nie wniesiesz do tematu pisząc cytaty/złote myśli/maksymy czy inne pierdoły![]()