no nie zejdzie dlatego najpierw specjalną szczotą do zdzierania konserwacji na szlifierkę.
no nie zejdzie dlatego najpierw specjalną szczotą do zdzierania konserwacji na szlifierkę.
A jak ona wygląda??
zwykły druciak na kółku
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
nie wiem tak mi mówił magik do piaskowania, podobno nie pali/topi ona konserwacji tylko ją ładnie zdziera
To tak :
Nadkola z tempry + opalarka i zrobisz tył na cacy , zakończenia jakimś dobrą masą .
A co do podłogi , to na cholerę zdzierać dobrą powłokę ? ze niby odparzy ?
nie lepiej tam gdzie jest uszkodzona przelecieć szlifierką z tarczą do szlifowania potem podkład + farba jakaś + baranek ?
a takie pytanie , bo moze to śmieszne ale ja zrobiłem sobie część podłogi tak : żywica + utwardzacz , wymalowałem tym jak wyschło to na to baranek, jestem ciekawy jak to będzie się sprawdzać ( zrobiłem tak na paru wstawkach z blachy jakie wspawałem ) .
Szczerze mówiąc to nie wiem czy ja mam tam w ogóle jakąś powłokę. Tam gdzie były dziury to zostało wyspawane i zabezpieczone (barankiem) ale cała reszta jest widać z nalotem rdzy - tylko powierzchniowo. Chciałbym to zatem zwyczajnie doczyścić do końca i zabezpieczyć żeby starczyło na lata.