Prawdziwa radość z jazdy zaczyna się pewnie tam gdzie pojawia się silnik 3.2 V6 w wersji GTA...a tam już na pewno o ekonomie się nawet nie można otrzeć![]()
Prawdziwa radość z jazdy zaczyna się pewnie tam gdzie pojawia się silnik 3.2 V6 w wersji GTA...a tam już na pewno o ekonomie się nawet nie można otrzeć![]()
Ja swoją na kołach 15'' miałem coś 180Km/h z hakiembyłoby więcej ale prosta się skończyła;p
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
No właśnie w tym sęk, że vmax nie zależy od mocy tylko od skrzyni biegów - przełożenie*obroty ... jak ja jechałem 206kmh to obroty były już gdzieś w czerwonym polu tak mi się wydaje ... moc silnika tylko ułatwia/przyspiesza dojście do vmax ... możliwe, że licznik Ci mocno zakłamuje ... szkoda, że nie skonfrontowałeś z GPS
To jak z jazdą na rowerze - nie ma znaczenia, czy Kowalski czy Pudzian pedałują na najwyższej przerzutce z prędkością XXX obr/min - prędkość będzie ta sama![]()
@ Mój ALF
Aaaa to jak ma 160KM to mogło się rozpędzić na pewno mocy starczyło. Ale właśnie ciekaw jestem jakie miałeś obroty na 5 biegu przy tej prędkości? starczyło Ci 5 biegu?
Jony88 zgadzam się z Tobą całkowicie. Dlatego jeżdżę na razie dieslem...hehe niestety w dzisiejszych czasach rozsądek każe często mierzyć siły na zamiary
![]()
Miałem na myśli Alfa Romeo a tutaj nic lepszego niż V6 (jeszcze w 147 pięknie wyglądające, chromowany kolektor...hehe) nas spotkać nie może...silnik V8 to V8...nawet w Toyocie Tundrze brzmi 'poruszająco'
ostatnio mi się rzuciło w uszy: co tak pięknie warczy? a tu taki pickup heh..
225km/h hmm ciekawe przy 200 mam na piątce praktycznie czerwone pole i czuje że to max ale może gapcio ma jakiś specjalny egzemplarz225 wczoraj osiągnołem i jeszcze by sie pewnie dało![]()
Dlatego pytałem czy starczyło mu 5- tki![]()