Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Lampy Depo AR 166

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Hmm... ja mam jeden reflektor depo i na silniczki jest sposób.
    - wyciągasz bolec w silniczku manualnie najbardziej jak się da (pokrętło u góry)
    - próbujesz włożyć silniczek do lampy "od dołu". tj. tak żeby zaskoczył bolec od dołu (zapiął się od dołu)
    - po czym jak masz już zapięty bolec w lampie musisz przy pomocy drugiej ręki kręcić pokrętłem z powrotem, żeby ten bolec się chował - robisz tak, aż masz możliwość przekręcenia całego silniczka w lampie, żeby zaskoczył

Oprócz tego dodam, że depo świecą super - cena jak najbardziej w porządku co do jakości.

skopek, Twoje silniczki w ogóle nie wskoczyły na regulację lampy.... jak sobie rozbierzesz taką lampę / obejrzysz miejsce, gdzie wsuwa się bolec, to zobaczysz, że jest tam tak jakby "wsuwka" na ten bolec, w którą to wsuwkę można założyć bolec od dołu (bolec skierowany ukosem w dół) - reszta opisana powyżej
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Użytkownik Rowerzysta Avatar skopek
    Mieszka w
    Legnica, Poland
    Auto
    AR 146 1.4 TS (sold) / AR 166 2.4 JTD 10V / AR Spider 2.0 TS / AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Wiem jak zbudowana jest lampa i robiłem właśnie tak jak piszesz. Czułem, że bolec zaskoczył w to mocowanie w lampie, bo wtedy nie da się wyciągnąć silniczka ciągnąc do siebie. Wyjdzie dopiero gdy się skieruje cały silniczek najpierw do dołu i do siebie. Przyjrzę się jutro moim silniczkom, może coś blokuje bolec i dlatego nie chowa się wystarczająco.

Dodam jeszcze, że po poprawnym ustawieniu manualnym bolcem wyciągnąłem go z lampy i przyłożyłem do silniczka z maksymalnie schowanym bolcem i z silniczka bardziej on wystawał.
    Ostatnio edytowane przez skopek ; 20-09-2011 o 21:17
    TED - diagnostyka pojazdów grupy FCA
    Oględziny: 737 744 979
    https://www.facebook.com/TEDznaFCA

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ja jestem na etapie regeneracji odbłysnikow bo juz nic nie wiedziałem - oryginały valeo brudne w srodku i ze spalonymi soczewkami..

depo juz miałem w 155 i dziekuje, jeden wielki shit

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

aha jeszcze jedna sprawa, te odbłysniki przy soczewkach bedą sie w kołko wypalać bo one są bardzo małe i scianki są blisko zarnika... mam dwa inne reflektory soczewkowe i odblysniki są ze dwa razy wieksze wiec to taka mała uwaga

Gino
    Gość

Domyślnie

Należę do grona osób niezadowolonych z Depo miałem to ,,szczęście" mieć tej firmy lampy w trzech samochodach w tym AR 156, porażka szczególnie brak możliwości prawidłowej regulacji, nigdy więcej...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

a czy ktos probował przelozyc odbłysniki i szkoło zewnetrzne czyli dwa elementy ktore sie zuzywają z depo do valeo??

dzisiaj zamontowałem odbłysnik zregenerowany (narazie jeden zrobiłem) i powiem szczerze ze jest super, szczegolnie ze u mnie jeszcze wszystko było brudne w srodku.. na drugiej stronie narazie odwrociłem spaloną soczewke (one sie jednostronnie wypalają) a na spaloną czesc połozyłem na probe troszke folii kuchennej i w zasadzie jest nie znaczna roznica pomiedzy obiema lampami w jakosci świecenia, jak ktos nie ma kasy polecam to rozwiązanie, tylko trzeba jakis klej na wysokie temp. wymyśleć zeby ta folia nie latała..
    Ostatnio edytowane przez Alfista ; 21-09-2011 o 21:25