Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Temat: A wy jak wspominacie waszą pierwszą jazdę Alfą??

szefunio1501
    Gość

Domyślnie

Ja na Alfe trafiłem przypadkiem, sprzedałem swój motor Derbi Sende (50cm3), miałem w międzyczasie Golfa IV 1.4 16V i wiedziałem, że to nie jest to po nie całym miesiącu go sprzedałem i znajomy handlarz wysłał mi na maila zdjęcia samochodów jakie przywiózł z Niemiec, zobaczyłem czerwoną 156 i od razu się w niej zakochałem, zadzwoniłem do niego, że ją biorę i stwierdziłem, że nie chcę innego auta, pojechałem po nią z ojcem do Kalisza.
    Niestety jeszcze nią nie jeździłem, bo jest nie zarejestrowana a co gorsze to jeszcze nie mam prawka, 11 października rozpoczynam kurs.
    Pozdro dla maniaków AR!

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Niektórzy to mają dobrze.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał szefunio1501 Zobacz post
    Ja na Alfe trafiłem przypadkiem.... miałem w międzyczasie Golfa IV 1.4 16V.... jeszcze nią nie jeździłem, bo jest nie zarejestrowana a co gorsze to jeszcze nie mam prawka, 11 października rozpoczynam kurs.
    Posiadanie samochodu bez prawa jazdy - bezcenne

Użytkownik Rowerzysta Avatar Manieq
    Mieszka w
    SS
    Auto
    166 2.4 Collezione

Domyślnie

hahahahaha ja to z kądś znam ,bezcenne uczucie niemocy

szefunio1501
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Manieq Zobacz post
    hahahahaha ja to z kądś znam ,bezcenne uczucie niemocy
    Heh okropne uczucie.
    Ale przynajmniej nie wydaje kasy na benzyne i powoli kupuje sobie części, dam wam znać jak się nią pierwszy raz przejadę.

Wrath
    Gość

Domyślnie

No to moze ja troche inaczej
    Jakies 11 lat temu zobaczylem Alfe 156 i oszalalem na jej punkcie. Sciagalem zdjecia z netu, robilem zdjecia, czytalem opisy, testy i oceny.
    Pozniej okazalo sie, ze znajomy mojej dziewczyny kupil srebrna 156 2.4l. Oczywiscie musialem sie nia przejchac
    I dupa... jak bym nie usiadl to kierownica zaslaniala zegary, siedzialo sie jakos za nisko, albo za wysoko, nic nie widzialem w tych lusterkach bocznych ani przez tylnia szybe... Serce mi peklo :/
    Kupilem Accorda i jezdzilem nim 10 lat. Owa 156 zaczela sie sypac i sypac i sypac a ja w Accordzie wymienialem olej i klocki.
    Czyli moje pierwsze wrazenia z jazdy 156 byly delikatnie mowiac slabe.

Jednak "choroba" wrocila, gdy zobaczylem Alfe 159 SW. I to jest to... kiedy wsiadlem za kolko poczulem sie jak w domu.
    Tym razem wszystko jest takie jakie "powinno byc". Swietnie sie prowadzi, wszystko jest tam, gdzie sie spodziewam.\

Czasami przesiadka z samochodu do samochodu jest bolesna ( cos jak wtedy, gdy uzytkownik Nokii wezmie do reki Iphona ) w tym przypadku wszystko zaskoczylo w ciagu paru chwil.

Pozdrawim
    Wrath

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

No to ja miałem tak z AR 147. Kiedyś tam - gdy wychodziła 147GTA zakochałem się w tym aucie i powiedziałem sobie że kiedyś chciałbym taka mieć. Na chwilę obecną marzenie posiadania 147GTA realizuję przez posiadanie zwykłej 147, no ale przyjdzie taki czas.... Gdy pierwszy raz wsiadłem do 147 i poczułem się jak w domu to byłem pewien że mój wybór był dobry.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał tomek921 Zobacz post
    Ja miałem przesiadkę ze Skody Felicii 1.3 68 KM, pierwsze ruszenie mi nie wyszło gdyż zadusiłem silnik :] Za to za drugim razem to już ogień i pisk opon Mimo, że tylko 105 KM to dla mnie był pogrom Pamiętna też była droga powrotna, wszystkie tarcze krzywe i zardzewiałe, górskie serpentyny i to prowadzenie, gdzie Felką już mnie nosiło przy 60 km/h to Alfą miałem 80 km/h i się rozpędzałem jeszcze a samochód jak po sznurku, nawet Focus kumpla się tak nie prowadzi

hahaha kumplom jak powiedziałem, że chcę Alfę to jeden rzucił tekst, żebym szukał od razu lawety A najbardziej mnie przy oględzinach pierwszej Alfy rozwalił komentarz mamy i dziadka "po co Ci takie długie auto skoro ma tylko dwoje drzwi"
    Hah moja "przyszła" tesciowa podobnie stwierdziła: Ładne to Artura nowe auto tylko szkoda,że dwu drzwiowe

---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:04 ----------

Cytat Napisał Barus91 Zobacz post
    Zawsze możesz wpaść po następczynię do mnie

---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

A u mnie jedna koleżanka wsiadła kiedyś z przodu a druga stoi i czeka... TA SIEDZĄCA: "co robisz ?" DRUGA: "no czekam aż wysiądziesz... przecież muszę jakoś wsiąść !"
    Baruś celuje w 156 po FL chociaż przed liftowa troche bardziej mi się podoba a jak bozia da to może i 159 chapne

---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

Cytat Napisał szefunio1501 Zobacz post
    Ja na Alfe trafiłem przypadkiem, sprzedałem swój motor Derbi Sende (50cm3), miałem w międzyczasie Golfa IV 1.4 16V i wiedziałem, że to nie jest to po nie całym miesiącu go sprzedałem i znajomy handlarz wysłał mi na maila zdjęcia samochodów jakie przywiózł z Niemiec, zobaczyłem czerwoną 156 i od razu się w niej zakochałem, zadzwoniłem do niego, że ją biorę i stwierdziłem, że nie chcę innego auta, pojechałem po nią z ojcem do Kalisza.
    Niestety jeszcze nią nie jeździłem, bo jest nie zarejestrowana a co gorsze to jeszcze nie mam prawka, 11 października rozpoczynam kurs.
    Pozdro dla maniaków AR!
    Znam ten ból chociaż ja tam bez prawka jeździłem to była adrenalina jak się radiowóz mijało zna przeciwka Ale kierowca też był i to nie jeden także zero problemu
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar misia
    Mieszka w
    SCI
    Auto
    GT 1.9 150 kM 2004 156 2.4 136 kM była.

Domyślnie

Jak przyjechałam pierwszy raz alfą pod dom tata powiedział: "Przecież to miało być 4 drzwiowe auto"

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał misia Zobacz post
    tata powiedział: "Przecież to miało być 4 drzwiowe auto"
    Dużo ludzi tak mówi