Dance 1 postaram się nie pisać poematów![]()
Znowu dużo, ale skoro każdy oczekuje czegoś innego, to tak musi być na razie. Potem może dojdziecie co w zasadzie zrzucać i w jakich konfiguracjach.
Na bank1 i bank2 lambda correction factor i lambda additive są inne. O co chodzi? A reszta parametrów zachowuje się tak samo???
Co to jest możliwość przepływu butterfly? Widzę, że to butterfly przy wysokich obrotach osiąga wartość maks – u mnie zbliżoną do wartości przepływu. A na jałowym wartość jest mała, też pewnie zbliżona do przepływu. Czy to pośrednia wartość mówiąca o podciśnieniu w kolektorze ssącym? Czy przepływie przez niego?
Bubu321 - FRA i TRA na FES mam odpowiednio - 1,0 i (-3,31), na examinerze FRA było 1,0, nie było TRA, ale był parametr DTV też o wartości (- 3.3). Czy to te same parametry? Jak chcesz mogę dla porównania zrobić zrzuty z FES, ale muszę wiedzieć jakie.
Zauważyłam, że wartość przepływu pow. max - maleje wraz z długością trzymania blisko 7000 rpm. Dlaczego?
Cuorventi i Dance1 - proszę pokażcie swoje analogiczne dane.
Temp spalin – rośnie mimo, że lamda correction factor inne są na obydwu bankach.
– filtr powietrza ma już ok. 10 kkm – zmienić i powtórzyć testy?
- jechać na 2 cykl czyszczenia wtrysków – i powtórzyć testy?
- przepływomierz i lambdy nie były wymieniane przeze mnie i nie ma nic na ten temat w dokumentacji od poprzedniego właściciela. Jest szansa, że nie były wymieniane od nowości. Przebieg - 102 kkm, wg. odometru trochę mniej.