Bierze olej i zastanawiam sie co robic. dosc duzo bierze. myślałem na początekwymiane uszczelek tylko niewiem czy to tylko wystarczy te z gory zaworow tak bez rozbierania rozrzadu czy to juz grubsza sprawa u wyciagniecie zaworow i rozbiur rozrzadu?
Bierze olej i zastanawiam sie co robic. dosc duzo bierze. myślałem na początekwymiane uszczelek tylko niewiem czy to tylko wystarczy te z gory zaworow tak bez rozbierania rozrzadu czy to juz grubsza sprawa u wyciagniecie zaworow i rozbiur rozrzadu?
Obstawiam że pierścienie również. Dużo jest tematów tutaj i braniu oleju to poczytaj
Nie wymienisz uszczelniaczy zaworowych bez zdjęcia wałków, więc rozrząd do zdjęcia. Koszt części niewielki, z robocizną gorzej, wymień, poobserwuj a jak się nie polepszy- pierścienie, więc mały remont.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Sprawdz sprężanie, aczkolwiek TS z 2004 roku będzie raczej napewno że się tak wyrażę bez pierścieni no on po prostu je zjada![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
- jak to zjada, przy remoncie miałem luz na pierścieniach olejowych 1 mm ale były.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
auto jest co dziennie jezdzone i przez miesiac wlane jest jakies 2l . wiec chyba zrobie ta probe olejowa.
To bierze Ci chyba tyle co mi...mi ok. 800ml/1000km. Kolega qba jak i inni mechanicy mówili, że bez wymiany pierscieni sie nie obędzie=1500zł. Uszczelniacze ja znalazłem za 1,50x16=24zł, ale robocizna to już około 300/400 zł bo to juz trzeba głowice planowac itp itd. - roboty w ch... I ja zadałem sobie pytanie czy opłaca mi się wymieniać same uszczelniacze, a jak będzie dalej brało to na wiosnę znów rozbierać i wymieniać pierscienie...doszedłem do wniosku, że mi sie to nie opłaca i remont planuje na wiosne. Jednak ja robie bardzo małe przebiegi, przez ostatnie dwa tygodnie 80km, średnio na miesiąc ok 1000km.