Witam wszystkich i prosze o rade z tego co wiem to pompa w zbiorniku powinna miec cisnienie okolo 3,5 bar moja tak ma na wolnych obrotach a jak przygazuje to cisnienie rosnie do 7,5 bar tak pokazuje FES czy to prawidlowo.
Witam wszystkich i prosze o rade z tego co wiem to pompa w zbiorniku powinna miec cisnienie okolo 3,5 bar moja tak ma na wolnych obrotach a jak przygazuje to cisnienie rosnie do 7,5 bar tak pokazuje FES czy to prawidlowo.
Jak wszystko działa to czym się przejmujesz?![]()
No wlasnie ze nie dziala nie raz chodzi cicho a nie raz jak wlacze zaplon to bulgocze tak jak by sie gotowalo w zbiorniku i borykam sie z bledem P0190
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ali_p0190.html
Kolego masz tu temat gdzie są takie same objawy i jak można usunąć, nie masz syfu w baku i nie zapchała ci się pompa??
No dzieki kolego ale ja mam inne objawy silnik zapala bez problemu tylko jak jest zimny to jazda powyzej 2000 obr graniczy z cudem samochud szarpie i wchodzi w tryb awaryjny przyspiesza zwalnia nawet jak sie trzyma rowno pedal gazu dopiero wszystko gra jak silnik osiagnie temp 50-60 stopni i wtedy wszystko gra Regulator na pompie Cr wymienialem i nie potrzebnie ja mysle ze to pompa CR ale wielki koszt naprawy wiec naprawde musze byc pewny ze to a zaden mechanik na 100% tego nie potwierdzi dlatego przyczepilem sie do pompy w baku 7,5 to duzo chyba
kolego powiedz mi auto ci muli cały czas jakby mocy nie miał czy normalnie jezdzi? zanim osiągnie tą temperature i powyżej?
jak uważasz że pompa w baku to są zamienniki za 165 zł ostatnio na allegro widziałem sama pompa bez koszyczka albo używaną kupić w sumie można za grosze ale można sprawdzić, ja kupywałem właśnie taki zestaw bo potrzebny mi był z tego pływak do baku bo źle mi wskazywało ilość paliwa przełozyłem poczyściłem w benzynie ekstrakcyjnej i smiga wszystko
może już na wykończeniu jest. a dobranie sie do baku to jest troszke zabawy pierwszy raz meczyłem sie z 2 hnapisz jak coś to ci powiem jak rozkrecić
![]()
Kolego jest tak jak jest zimny silnik to auto zamula i przyśpieszą i tak na okrągło i marchewka stale mruga gasnie i po chwili sie świeci mi chodzilo ze podejzewam pompe wysokiego ciśnienia ale żaden mechanik nie chce okreslic to na sto procet a regeneracja to koszt bardzo duży juz nie potrzebnie kupiłem czujnik położenia walu regulator do pompy cr i 4 diagnostyki komputerowe to mnie kosztowało juz 650zl plus dojazdy do mechaników i caly czas jest to samo
Witam ponownie kolego byl caly zbiornik nawet wyciagany i czyszczony
Sprawdzałeś potencjalne wycieki, nieszczelnosci? Pompa wysokiego cisnienia sucha? Sprawdź dokładnie okolice pompy, przewodów paliwowych i wtryskiwaczy pod kątem nieszczelnosci.