hmmm a to nie bedzie kwestia ze cos nie laczy?
Bo raz piszczy raz nie.
Czasami jest tylko dzwiek prawidlowo wrzuconego biegu a czasami odzywa sie ten czujnik.
Mozna powiedziec ze pol na pol.
Wiec jesli bylby walniety to byloby zawsze.
hmmm a to nie bedzie kwestia ze cos nie laczy?
Bo raz piszczy raz nie.
Czasami jest tylko dzwiek prawidlowo wrzuconego biegu a czasami odzywa sie ten czujnik.
Mozna powiedziec ze pol na pol.
Wiec jesli bylby walniety to byloby zawsze.
Podbijam temat do gory.. Ktos probowal cos z tym zrobic u siebie?
Skonczylo sie na wymianie czujnika? Czy cos tylko nie laczylo?
Witam u mnie jest jeszcze inaczej na początku było ok,a zakupiłem auto jakiś miesiąc temu teraz kiedy wrzucam wsteczny bieg lampka tylna zaświeci się na ułamek sekundy i więcej nic się nie dzieje zero sygnału z tyłu, trochę to problem w nocy bo nic nie widać może macie koledzy jakieś pomysły bo zgłupiałem.
Poszukajcie tematu kolegi Jimmy - w GT są te same czujniki, a demontaż zderzaka analogiczny.
I oczywiście "piiiiiik" do błąd centralki PDC - brak sygnału powracającego z co najmniej jednego czujnika.
PS. Można wrzucić wsteczni i po kolei próbować naciskać czujniki - jak zaczną załapywać, tzn, że kabelki w środku już są zaśniedziałe i lada moment czujnik padnie całkowicie (są nienaprawialne).
Pozdr
Z tego co chłopacy pisali wcześniej w moim problemie z czujnikami to wynika, że też masz awarię któregoś czujnika. Z tym, że u mnie czasami się zmienia, bo czasami działa normalnie, a czasami nie.
a tak przy okazji... przedni zderzak też można tak łatwo zdjąć, czy niezbędne jest odkręcanie kół?
Przedni możesz zdjąć bez odkręcania kół ale będziesz miał z tym duzo roboty, bo śrubki za filcem/matą mają, mówiąc delikatnie, ograniczoną dostępność.
P.S mały OT, ja przy wbijaniu wstecznego nie czuję ani nie słyszę niczego. Troche mnie to dziwi ale wszystko działa, mogę nawet wbić wsteczny podczas powolnej jazdy do przodu i do tyłu. Coś z synchronizatorem? Czy Wy tez tak macie może?