mam pytanie przy sciaganiu skrzyni ruszylem wysprzeglik i wyskoczyl mi jakos ze jest takli dlugi az guma rozciagnieta. czy darade go jakos wsadzic? jesli tak to w jaki sposob?
mam pytanie przy sciaganiu skrzyni ruszylem wysprzeglik i wyskoczyl mi jakos ze jest takli dlugi az guma rozciagnieta. czy darade go jakos wsadzic? jesli tak to w jaki sposob?
jasne ze tak.odkrec odpowietrynik i wepchnij go spowrotem.potem musisz odpowietrzyc.Napisał sk8er
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
o dziekuje bardzobo myslalem ze trzeba wykrecic caly
a trzeba go jakos przekrecic czy cos jakas blokada tam jest zeby przy wciskaniu pedala nie wyskoczyl znow?
przy wciskaniu pedalu sprzegla nie ma mozliwosci wyskoczyc.nie pozwoli na to lapka(widelki)sprzegla.jakis czas temu zakladalem gumki u siebie w wysprzeglniku,nie pamietam czy jest tam zeger.zdejmij ta gumowa charmonijke i zobacz.a i przy skladaniu oczysc wszystko,szczegulnie pod oslonka gumowa lubi sie syfu nazbierac.nie zapomnij takze przesmarowac(tylko plynem hamulcowym!)gumek na tloczku(a najlepiej jak masz to na wieszchu zalozyc nowe,w sklepie fiata kupisz za jakies 5..6 zl)Napisał sk8er
ok dzieki. a teraz drugie pytanie zamontowalem sprzeglo nowe i lozysko i jak wciskam pedal sprzegla nie robi luzu wysprzeglik chodzi popycha ta lopatke. ale nie wysprzegla bo jest ciagle na biegu. czy mozliwe jest ze zalozylem odwrotnie tarcze sprzeglowa? czy moze musze uruchomic silnik by sie dostosowalo i bedzie potem git? bo szkoda mi skrecac wszytsko i rozkrecac potem
odpowietrzyles dobrze?Napisał sk8er
tak odpowietrzylem dokladnie. czy jest mozliwosc wsadzenia tarczy odwrotnie? jesli nie to co jeszcze moze byc przyczyna. moze musi silnik chodzic to sie ulozy wszytsko? moze dlatego ze skrzynia nie jest przykrecona do podwozia jeszcze tylko do samoego silnika i jest pod katem?
niestety nie robilem boxerkowi sprzegla wiec nie wiem co z tarcza...jesli silnik ze skrzynia jest skrecony to powinno dzialac,bez odpalania.moze cos z widelkami jest nie tak?
no wlasnie sprawdzalem i wszytsko oknie wiem co moze byc nie tak
jesli nie wysprzegla to znaczy ze lozysko nie wciska(lub wciska za slabo) docisk.trudno cos na odleglosc powiedzec...docisk wciska lozysko..lozysko przesowa lapka..ktora wypycha wysprzeglnik..cos musi byc nie tak :|?:Napisał sk8er