Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: v6 tb wysprzeglik ?

gtv_v6
    Gość

Domyślnie v6 tb wysprzeglik ?

Witam
    Dzisiaj wchodze do auta, wciskam sprzęgło i zostało w podlodze. Podnioslem sobie je noga, wciskajac pozniej raz na jakis czas zostawalo. Zauwazylem tez wyciek z pod auta ( plyn hamulcowy ) - w okolicy wysprzeglika mokro jak pieron. Teraz moje pytanie czy kupować od razu nowy wysprzeglik ? No i najwazniejsze jak sie dostać w ogole do tego bo dostep jest mocno ograniczony ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar mikadz1
    Auto
    alfa romeo gtv 2.0ts ; dodge grand caravan 3.3l

Domyślnie

kolego przerabiałem ten temat dwa razy...-poszły Ci uszczelki w tłoczku wysprzeglika musisz kupić zestaw naprawczy najlepiej ,najszybciej w serwisie boscha koszt 20zł w srodku znajdziesz zestaw gumek i osłonkę -tą harminijkę gumową-które po prostu musisz wymienić bo Twoje juz przepuszczają płyn hamulcowy. mozna bez problemu samemu to zrobić czas pracy to ok 1h, odkręcasz dwie sruby mocujace wysprzeglik przygotuj sobie dłuuuugą przedłuzkę do grzechotki, pózniej naciskasz kilka razy pedał sprzęgła żeby cylinderek z wysprzzeglika sie wysunął i dopiero okrecasz przewód doprowadzający płyn do niego rozbierasz wszystko wymieniasz gumki bierzesz jakiś drobny papier ścierny i palcem szlifujesz wnętrze cylinderka czas szlifowania 30 sec. .To ostatnie jest bardzo wazne bo jak pisałem wczesniej przerabiałem to dwa razy za pierwszym nie zrobiłem tego uszczelki nie chodziły po gładkiej powierzchni i za jakiś czas wymiana na nowo mnie czekała....po zamontowaniu odkręcasz lekko odpowietrznik znajdujacy sie na wysprzegliku i pompujesz, az pedał bedzie sprzeżystybedziesz pompował jakies 10min. wiec ja to robiłem reką przy otwarych drzwiach, szybciej schodzi , zakręcasz odpowietrznik i gotowe
    Ostatnio edytowane przez mikadz1 ; 09-07-2013 o 17:37

Użytkownik Ogier Avatar Lukas1020
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR 156 2.0TS Sportpack, AR GTV 2.0JTS

Domyślnie

Jak coś to na pw, mam taki wysprzęglik w bdb stanie, zakładałem nowe jeden przy pedale sprzęgła i drugi na skrzyni, zostało, bo alfa poszła na części.
    Lukas1020

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Zestaw naprawczy załatwia sprawę perfekcyjnie. Roboty na 2 godz. Nie staraj się wyciągać samego wysprzęglika bo się nie da. Trzeba puścić go z 3 śrub mocowania (taka kształtowana blacha). Powodzenia