Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: problem z amorami i spręzynami

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    EX alfa romeo 156 sportwagon 1,9jtd 110km, Alfa gt 2005 1.9 ~`185 km mod by ConMir:) Alfa GT bl/qv

Domyślnie

I wyjaśniło się, dzisiaj na podnośniku, kretyni z sklepu co zamawiali dali niewiadomo z jakiego modelu sprężyny, przy wiekszym wysiłku szło w rekach trochę ścisnąć. i teraz kwestia wymienienia na odpowiedni i pytanie i sprawdzenie czy po amorach nie poszło;/ naprawdę debile a nie fachowcy, w sklepie bo niewiadomo jak zamiawiał a w warsztacie bo nie sprawdzili prawdopodobnie ze starymi i nie widzieli niby ze auto siadło bo dopiero po przejechaniu przód można powiedzieć było na glebie, walczę teraz kto poniesie teraz koszty wymiany i części

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Współczuje !
    Daj znać jak się skończyło.
    Moja Bella

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    EX alfa romeo 156 sportwagon 1,9jtd 110km, Alfa gt 2005 1.9 ~`185 km mod by ConMir:) Alfa GT bl/qv

Domyślnie

przyjeli auto na warsztat, zobaczymy co z tego wyjdzie. za moją belle mają sie brać w poniedziałek albo wtorek i chce byc przy tym jak bedą mierzyć spreżyny żeby akcji nie było powtórnej, wymienić wymienią, kwestia zapłacenia za mechanika, ale jestem dobrej myśli bo gościu dupy dał na całej linii bede wiedział max środa co wyszło to napisze

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Nie odpuszczaj . Czasy się zmieniają i różnej maści "fachowcy" jak chcą dalej prowadzić swoją działalność muszą ponosić konsekwencję swojego partactwa.
    Moja Bella

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

No i bella od piątku już pod domem stoi ewidentnie była wina spręzyn założone są teraz kayaba i to na pierwszy rzut oka widać ze teraz jest elegancko. mechanicy przy mnie sprawdzali bujali przejechełem sie na jazdę próbną i wporządku. jakby nie szło tego odrazu zrobić. tamte reklamują sobie. i powiem szczerze nic juz mnie to nie interesuje bo zmieniam dostawcę z częśćiami. i ani grosza nie zapłaciłem. tyle ze flaszka i dobra kawa

olejq1
    Gość

Domyślnie

Też walczę z amortyzatorami, wsadziłem 1500km temu Bilstein B4, prawy przedni właśnie został wymontowany, lewy ma 79% a prawy 46%, wada fabryczna w dodatku piszczy podczas uginania, takie mamy czasy, że nawet Bilstein nie jest synonimem jakości, na szczęście sklep przyjął reklamacje.

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

trzeszczący bilstein,pewnie i odboje wymieniłeś,smarem grafitowym smarujesz tłoczysko,jak ręką odjął 3 miesiące z tym walczyłem`

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał borsukmax Zobacz post
    trzeszczący bilstein,pewnie i odboje wymieniłeś,smarem grafitowym smarujesz tłoczysko,jak ręką odjął 3 miesiące z tym walczyłem`
    może nie piszczy ale przy górkach pagórkach mam wrażenie ze amortyzatory z sprężynami chodzą jak stare zawiasy od drzwi... ;/ pewnie debile nie posmarowali a mówiłem bo u mnie tez tak jest;/

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Raczej być tak nie powinno, ale skoro pokazuje taki procent zużycia, to być może trochę auto już przysiadło na glebę.