Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Tylna lewa lampa przeciwmgielna- problem

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie Tylna lewa lampa przeciwmgielna- problem

Witam
    Mam następujący problem, w mojej alfie nie działa tylny lewy przeciwmglak, odebrałem ją w poniedziałek od mechanika i we wtorek wracałem w dużą mgłę wiec zapaliłem dodatkowe światła przy okazji zapaliło się powiadomienie o przepalonej żarówce w tylnych przeciwmgielnych. Jako ze jedno się paliło to dopiero dziś się postanowiłem za to zabrać i tak żarówka dobra, bezpiecznik też, co może być przyczyną, bo komunikat sie pali lampa nie działa a wszystko wydaje się być dobre ????????????

Steven 74
    Gość

Domyślnie

Witam. Zacznij kolego od sprawdzenia wiązki klapy tylnej u mnie w sedanie było to widać bez żadnych problemów poprostu kable przecięte od otwierania. Sprawdź bo miałem tak ja i kolega w podobnym roczniku więc mam nadzieje że na tym się skończy. Moja sugestia taka by łączyć kable poza gumową przelotką bo w miejscu łączenia kabelek robi się twardy i łamie zaraz obok. Poza tym przelotka jest dość ciasna. Pozdrawiam miłej pracy przy belli.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Witam!!! Jeżeli żaróweczka jest dobra (zmieniałeś czy tylko sprawdziłeś na oko?) i bezpieczniki są ok to sprawdź jeszcze styki w kloszu żarówki - przeczyść, dognij do góry. Jak to nic nie da to na 100% masz przetarty jeden z kabelków na łączeniu klapy bagażnika po lewej stronie. Ja tak miałem z światłem cofania. Zdejmij tą gumową osłenę i będą widoczne kabelki, moze wystarczy taśma izolacyjna ale przygotuj trochę drucika na ew. dosztukowanie. Rób to jak bedzie w miarę ciepło to lepiej się to szystko wygina
    P.S. A skąd dokładnie jesteś bo ja mam rodzine w Ciechanowcu i w Winnie, systematycznie odwiedzam tamte rejony - ostatnio byłem jak co rok na święcie chleba Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 04-11-2011 o 18:24

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

W Święto Chleba to pracowałem, jak wiesz gdzie są Koce Schaby to tam mieszkam (droga przy cmentarzu i cały czas nią- wylatujesz w połowie Basi). Na Winnach wiedzą która to moja, czasem ich budzę po 5 jak do roboty jadę (jeżdżę tamtędy na około, żeby dziury ominąć ). Jak masz kogoś w moim wieku znajomego tam to spokojnie pokojarzą, bo moja nieco się różni od pozostałych Alf w okolicy.
    Idę szukać, być może kabel jest przecięty, ale gdzieś indziej, bo w trakcie wizyty u mechanika alfa było wybebeszona i całą podłoga była przywracana do stanu fabrycznego

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 10:57 ----------

No i kicha, wszystko dobrze, a może to być błąd kompa??????????
    Bo po złożeniu alfy do kupy zapaliła się kontrolka Airbagów, którą było trzeba skasować z tym może być podobnie?????????????

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Dziwna sprawa, moim zdaneiem błąd kompa nic tu nie ma do tego - tym bardziej, że nie pali Ci się tylko jedna strona... To co Ty tam robiłeś, że po złożeniu do kupy wywaliło błąd AirBagów, jak takie rzeczy się stały to i coś mogło się popierdzielić ze światłem - ja bym jednak dalej obstawiał uszkodzenie mechaniczne bo nie pali się tylko jedna strona - jak by coś było elektronicznego to by nie paliły się dwa światła, nom chyba, ze w Alfach są podziały na strony, lewe/prawe a nie na rodzaj, krótkie/długie/przeciwmgielne.

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Podłogę odnawiałem i spawarka poszła w ruch i to pewnie było przyczyną błędu Airbagów, w alfie wszystko możliwe jak jest do każdej żarówki oddzielny bezpiecznik to i wiązka może być tak samo zrobiona. Za jakiś czas będę u tego mechanika i zobaczy co i jak

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

A przed spawaniem odłączyłeś akumulator, albo podpiąłeś moduł stabilizujący?

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Szczerze to nie wiem, ale zapewne tak