Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: febi bilstein kontra trw

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

U mnie TRW Ricambi Originali zarówno góra i dół 15tyś km po wymianie i sztywniutko, zero jakichkolwiek luzów. Jedynie lewy górny wahacz od jakiegoś czas lubi sobie z rana popiszczeć, jak się rozgrzeje to cisza. Zastanawia mnie tylko, dlaczego u mnie piszczy tylko lewy górny wahacz? Przed wymianą piszczał mi również tylko lewy. Podejrzana sprawa

MAJSU
    Gość

Domyślnie

Ja kupiłem w "naszym" - ( jestem fanem BMW )forumowym Beemkowym sklepie http://www.czescidobmw.pl/

Na 100% oryginał TRW ze zeszlifowanymi oznaczeniami FIATA - 210zł więc chyba taniej się TRW nie znajdzie.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Tomekkk Zobacz post
    Zastanawia mnie tylko, dlaczego u mnie piszczy tylko lewy górny wahacz?
    Najczęściej wahacze skrzypią z brudu i nie należy ich wówczas smarować mazidłami, tylko w pierwszej kolejności wymyć pod ciśnieniem...

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Kiedyś trafiłem, wraz ze znajomym mechanikiem, na szkolenie dotyczące wymiany elementów zawieszenia, układu kierowniczego i geometrii i zbieżności kół.
    W zasadzie nic ciekawego, ale była tam jedna cenna uwaga - Febi jest tylko pakowaczem - czyli bierze towar no name i pakuje w swoje pudełka. Jakość jest różna.
    To samo tyczy się firmy Ruville - ona także jest tylko pakowaczem, jednak dba o jakość "swoich produktów". Np. nieraz otwierając pudełko z lożyskiem Ruville znajdziemy tam SKF, tyle że 30% taniej.
    W sumie o kiepskiej jakości Febiego nie trzeba nikogo przekonywać, natomiast na szkoleniu przekonywali, żeby tego nie używać.
    I tak jak napisałem wyżej - to są informacje zasłyszane.
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał Tomekkk Zobacz post
    Zastanawia mnie tylko, dlaczego u mnie piszczy tylko lewy górny wahacz? Przed wymianą piszczał mi również tylko lewy. Podejrzana sprawa
    Podobno w tamtym kierunku odprowadzone są skropliny z klimatyzacji i to ma wpływ na piszczenie.
    Prawda by to była?
    Moja Bella

MAJSU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Magik Zobacz post
    Kiedyś trafiłem, wraz ze znajomym mechanikiem, na szkolenie dotyczące wymiany elementów zawieszenia, układu kierowniczego i geometrii i zbieżności kół.
    .
    Wiele osób niestety nie zna podstaw takich jak to że wahacz dokręcamy jak samochód stoi na 4 kołach.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar szefo79
    Mieszka w
    Pobiel
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2,4 Jtdm 175 KM

Domyślnie

dzieki za uwagi
    narazie zakładam febi, nastepne beda trw i napewno od taniegofiata bo te sklepowe podejrzane sa jak dla mnie i wy to potwierdzacie
    pozdrawiam i dzieki za rady a komentarze nadal mile widziane.
    słuch absolutny to nie jest umiejętność grania Chopina bez nut lecz zrozumienie komunikatów na dworcu PKP