Moge i to bardzo chetnie ale ja mam V6TB z jedna sonda za turbina wiec to nic nie dapod tym wzgledem sporo nasze silniki sie roznia
Moge i to bardzo chetnie ale ja mam V6TB z jedna sonda za turbina wiec to nic nie dapod tym wzgledem sporo nasze silniki sie roznia
Myślę, że masz przypchany katalizator i to może być przyczyną rozerwania łącznika i większego spalania no i oczywiście przymulenia.Czasami idzie dobrze bo katalizator ma raz mniejszą raz większą temperaturę.
Jak coś to mam kabel i też v6 i o ile dobrze pamietam w programie przepustnica otwiera się na 100%.
Jak coś dawaj znać to pomogę.
Pozdro.
Mógłbym mieć przypchanego kata... jeżeli bym go miałniestety mam wspawaną rurę, którą w następnym tygodniu zastąpi tłumik...
Co do przepustnicy to byłbym wdzięczny za sprawdzenie na ile stopni się otwiera79,78 czy 90 ?
Dziura w złączce elastycznej tłumika jak na zdjęciu z posta #46 może powodować spadek mocy i szarpanie???
I nieszczęsna przepustnica 79,78 czy 90 stopni???
Mam tak samo i obstawiał przepływomierz gdy podmieniłem go na używany od razu widać różnicę. Diagnozowałeś u siebie?
Zamaist kata mam tłumik rozprężny.
Sprawa szczelności wydechu załatwiona... niestety wymiernego efektu nie ma, przynajmniej w kwestii mocy...
Co raz bardziej zastanawiam się nad tą przepływką...
Witaj.Nagrałem logi tak jak mówiłem tylko kurde chyba nie zaznaczyłem przy nagrywaniu kąt przepustnicy, ale za to masz wszelkie zawory bieżnie, przepływkę no i pedał przyspieszenia.
Jak coś dawaj znać będziemy myśleś i analizować.
Pierwszy log na zgaszonym silniku, 2 na odpalonym.
Do ściągnięcia z chomika:
http://chomikuj.pl/pysiek4
Pozdrawiam.
Ciekawi mnie, że u Ciebie Parametr samo dopasowania FRA jest stały i wynosi 1,15 a u mnie waha się 0,9XX-1,1XX ...
Interesujące... może być to spowodowane właśnie przepływką???
Wydaje mi się, że przepływkę masz dobrą.
Zazwyczaj jeśli się kończy to wartości są mniejsze a patrząc na twój log to twoja wydaje się jakby lepsza od mojej tylko teraz pytanie czy log robiłeś w czasie jazdy czy na postoju.
Co do FRA to chyba powinno być w okolicy 1 ale czy ma sie zmieniać czy nie tego nie wiem.
---------- Post added at 08:57 ---------- Previous post was at 08:40 ----------
Przeanalizowałem trochę twoje logi i masz dziwnie pracującą sondę.
Proszę nagraj log z pracy sondy razem z obrotami silnika.Niech to będzie: wolne obroty około 30 sekund, 3000 tys obr około 30 sekund i 5000 obr około 30 sekund.
Najepiej też nagraj też drugi log w czasie przyspieszania do odciecia na 1,2 i 3 o ile warunki na to pozwolą to zobaczymy czy sonda pod koniec idzie na bogato bo może tu jest problem twego przymulenia w górnym zakresie obr.
Pozdro.
Miłej lektury
http://www.sendspace.pl/file/8e51fda64bb0581bdc09a11