niestety na gazie nie odpala. testowane wielokrotnie. Dzisiaj załapywał (Mocno powiedziane) ale tylko mniej więcej co trzecie odpalenie. Czasem nie było żadnej reakcji a czasem na sek przebierał jakby chciał zapalić. Generalnie od trzech dni jest uziemiona. Dzisiaj wymieniłem czujnik temperatury z trzech powodów:
1. Po podpięciu do AD okazywało się, że przy 2 st na zewnątrz pokazywał -33 st cieczy chłodzącej. Po odpięciu czujnika pokazywał tak samo. Niestety kolegi alfy nie udało się otworzyć więc nie było opcji sprawdzić czy to "normalne".
2. Kolega w Passacie (brr) miał podobne objawy i winny był czujnik cieczy gdyż wskazywał chyba -49 st i tak dozował paliwo.
3. Postanowiłem ją doinwestować kwotą 45 zł (po rabatach)![]()
Niestety efekty żadne. I wtedy przyszła mi do głowy opcja z czujnikiem wału.
Kompresja?? Stan rzeczy dzieje się od paru miesięcy z czego 2 razy unieruchomiona, więc chyba nie. Chyba bo nie mam jak sprawdzić.
---------- Post added at 23:32 ---------- Previous post was at 23:26 ----------
SG0240 teraz mi o tym mówisz??
Wcześniej tą opcję odrzucałem gdyż nie generuje błedów CPW.
Ale u mnie z odpaleniem jest ciut inaczej (nie licząc teraz). Paliła "od strzała" tylko chodziła na mniej cylindrów (również lub tylko ją zalewało). A może takie objawy daje uszkodzenie pary czujników: CPW oraz temperatury. Chyba, że alfa nie bierze temp do "ssania" (chyba głupie pytanie).
I tak dziękuję.