Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 82

Temat: głośności zawieszenia

Użytkownik Rowerzysta Avatar kristo25
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    u mnie wystepuje dokladnie ten sam efekt co piszesz, jakby skrzypiące gumy w zawieszeniu a raczej gdzies wydaje mi sie bardziej na gorze w okolicy McPersona. Wzdłuz kolumny idzie taki metalowy drazek i nie wiem czy to on nie jest zrodłem tych dzwieków.Ewentualnie gorna poduszka Mc Persona. Słyszalne to jest wlasnie podczas przejazdów po osiedlowych "spowalniaczach", przejazdach kolejowych lub innych nierownosciach ale tylko wtedy gdy koło jest podbijane nagle do góry. Cos takiego słysze zarowno z L jak i P strony ale nie koniecznie jednoczesnie . Oczywiscie byłem w ASO i nic nie wyszło (nawet na szarpakach) ale wtedy było cieplej i to było slychac rzadziej.Obawiam sie ze jak zwykle trzeba im bedzie dokładnie wskazac przyczyne i moze dopiero wtedy cos z tym zrobią . A jak u Ciebie działałes cos w tym temacie? Nie nasila sie efekt w nizszych temp.?
    oczywiście byłem w ASO, no i stwierdzili że to jest drążek stabilizacyjny, ale niestety jak tylko wyjechałem z ASo po 1 km, wiedziałem że to nie jest to, usterka nadal występowała a na dodatek podczas hamowania z lewej strony dobiego odgłos stuku, tak jak by coś nie dokręcili. Na wtorek 15.11.11 jestem znowu umówiony, to co opisujesz to jest podobnie jak u mnie, auto zimne trzeszczy i jest takie terkotanie przy przejeździe przez spowalniacze, a potem przez około 200m słychać takie odgłosy jak by się wahacze lub Macperson układały. A na zagrzanym aucie faktycznie jest trudniej to usłyszeć. Dam znać jak już coś znajdą nowgo, lub wyeliminują usterkę. Ale na pewno nie odpuszczę jeśli będzie trzeba to niech wymieniają całe zawieszenie.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    oczywiście byłem w ASO, no i stwierdzili że to jest drążek stabilizacyjny, ale niestety jak tylko wyjechałem z ASo po 1 km, wiedziałem że to nie jest to, usterka nadal występowała a na dodatek podczas hamowania z lewej strony dobiego odgłos stuku, tak jak by coś nie dokręcili. Na wtorek 15.11.11 jestem znowu umówiony, to co opisujesz to jest podobnie jak u mnie, auto zimne trzeszczy i jest takie terkotanie przy przejeździe przez spowalniacze, a potem przez około 200m słychać takie odgłosy jak by się wahacze lub Macperson układały. A na zagrzanym aucie faktycznie jest trudniej to usłyszeć. Dam znać jak już coś znajdą nowgo, lub wyeliminują usterkę. Ale na pewno nie odpuszczę jeśli będzie trzeba to niech wymieniają całe zawieszenie.
    fajnie to słychac o zimnym poranku (wystarczy koło 0st.) przejezdzac przez "lezacego policjanta" na skreconych kolach, wtedy kolejno slychac wpierw jedną potem druga strone - ta guma kwiczy jak zarzynany prosiak . Nieraz mam tez wrazenie ze z tyłu tez dochodzi ten odgłos ale podejrzewam ze to sie moze jakos dziwnie przenosic po karoserii. Wpierw trzeba doprowadzic przód do porządku. Luzów zadnych nie ma bo sprawdzili u mnie dokladnie. Wymienili mi tylko po 7kkm jeden łacznik stabilizatora bo zaczynał coraz bardziej walic na dziurach. Jak bedziesz na serwisie to postaraj sie ich naprowadzic na gorne mocowanie kolumny. Daj znac jakie rezultaty. Pozdro

anem
    Gość

Domyślnie

U mnie to samo. W ubiegłą zimę też slyszalem to skrzypienie.. Przeszlo jak tylko sie cieplej zrobilo. Teraz problem powrócił. U mnie tak samo przy przejezdzie po spiacych policjantach slychac trzeszczenie ktore tak jakby dobiegalo z tyłu. Swgo czasu cos podobnego miałem w audi, wtedy pomogla wymiana gum stabilizatorów. Jak ktos bedzie mial diagnoze problemu w julkach to dajcie znać... Obstawiam ze teraz gdybym pojechał do ASO to by stwierdzili że mi sie wydaje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Panowie to wasze pierwsze auta z zawieszeniem wielowahaczowym? - wszystkie kwiczą przy niskich temperaturach, niezależnie od marki....
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Panowie to wasze pierwsze auta z zawieszeniem wielowahaczowym? - wszystkie kwiczą przy niskich temperaturach, niezależnie od marki....
    szczerze, jesli o mnie chodzi to tak....
    Natomiast czy 10-15st. mozna uznawac za niskie temperatury to juz bym polemizował..

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

U mnie w Julce puki co nic nie "kwiczy" i nie przypominam sobie by coś dawało takie dźwięki w E87, Golfie MKV - a oba miały wielowachacz. Być może w Julce objawi się to przy niższych temperaturach
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    U mnie w Julce puki co nic nie "kwiczy" i nie przypominam sobie by coś dawało takie dźwięki w E87, Golfie MKV - a oba miały wielowachacz. Być może w Julce objawi się to przy niższych temperaturach
    u mnie sie zaczeło objawiac przy wyzszych, choc czym zimniej tym czesciej i nieco wyrazniej daje znac o sobie

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Witam, moja Julka stoi 2 tygodnie w ASO, plątają się w zeznaniach, raz twierdzą że do wymiany jest górne mocowanie mcpersona, i jakieś elementy inne??!!! Po tygodniu dowiedziałem się że będą wymieniane amortyzatory. Twierdzą że mają dwa takie przypadki tylko jeden pan już się poddał, zostałem tylko i ja (sól w oku ) . W piątek dowiedziałem się że części już są i autko jest już naprawiane. Tak więc czekam co z tego wyniknie .

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Coś mi się zdaje że oni w ASO niczym nasz szpitale , im więcej pacjent jest leczony tym lepsza kasa , no i mają zwroty za zastępcze .
    Też tak miałem , wymieniali mi dwumase i gumy w tylnym zawieszeniu dwa tygodnie , co oczywiście nie przyniosło żadnego efektu , dalej trzaska i bije
    Jutro jadę na przegląd roczny do innego serwisu , ciekawe co oni zdiagnozują .

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

To daj znać jak ci poszło. Ja już mam ich serdecznie dość, wczoraj dowiedziałem się że 2 próba naprawy nie powiodła się , dziś mają dzwonić po raz kolejny po wymianie amorów, zobaczymy co dziś powiedzą.