A nie chciałbyś poeksperymentować z zaworem 2-komorowym?
A nie chciałbyś poeksperymentować z zaworem 2-komorowym?
Jak pamiętam to moja Alfa w chwili zakupu leciutko falowała po zrzuceniu biegu ,tak od 700 do 900.Z czasem wachania te zwiększyły amplitudę.Wariator zaczął klepać,
następnie panewki-czyli remont silnika nieunikniony.Obecnie po wymianie wałków,wariatora,zaworów,uszczelek wszystkich silnika,panewek i wszystkiego co przy takim
remoncie się robi wskazówka obrotomierza nie faluje bez mojego pozwolenia.
W BMW na ten przykład nieregularna praca silnika na biegu jałowym jest objawem wytartych wałków rozrządu
Lekarze twierdzą:" kto raz upił się alkoholem jest alkoholikiem".
To ja jestem alkoholikiem i alfaholikiem.
Mam extra podobna liste jak motofan,i kawalek dalej.Auto takie kupilem juz bo myslalem ze to jakas drobnostka wlasnie ale jednak sie to ciagnie.Termostat mam nowy z czujnikiem i chlodnica i nic sie nie zmienilo poza sprawnym nabieraniem temperatury.Mam instalacje gazowa ale nie mam czasu akurat teraz na montaz.Na wiosne moze sie za to wezme.Musialbym i tak jakiegos laptopa zalatwic kabel itp a to nie temat na teraz.Motofan wal do ASO,byłem,pytałem i jest taka możliwość "za drobne"
natomiast musi auto obejrzec nadworny elektryk
---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:03 ----------
wariator jest ok i nie ma na pewno nic wspolnego z falowaniem,tak samo walki sprawdzone i sa ok jak reszta silnika.elektrozawory rowniez
Wiem na pewno że, moja miała kręcony licznik......nie wiem może ta manipulacja w ECU coś popsuła....
Kolektor ssący mam na nowo uszczelniony i myslałem że to to......jednak nie
Fajnie byłby mieć nowe ECU na podmiankę, w które nikt nie ingerował.
.....i umówić sie z BUBU na sobotę![]()
Ostatnio edytowane przez kabanow ; 11-11-2011 o 18:32
-Mugen nasze Alfy nie falują na jałowym.
-Moja też miała kręcony licznik
-O co dokładnie pytać ASO? o jaki upgrade?
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Na 1 stronie tego tematu jest link do innego tematu z forum na ktorym sa skany z serwisowki,po prostu zapytaj o sytuacje przedstawiona w tym biuletynie i przedstaw swoje poczynania do tej pory.
Najlepsze jest to, że jestem na forum włoskim clubalfa.it i tam nikt nie wspomina o falowaniu. Ludzie piszą o duperelach typu żaróweczka pasażera się nie włącza, tempomat, światła stopu, rozrusznik, ogrzewanie, kluczyki, zamki, wskaźnik poziomu paliwa a o falowaniu nic!
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf