a w jakim stanie jest lapa gorna? moja wygladala ok a mozna ja bylo wyciagnac bez odkrecania ;]
Górną i srodkową kupiłem nowe i też zamontowałem także raczej nie to
Wkurza mnie że zmienił kąt pochylenia że jeszcze bardziej korek poszedł w dół i teraz jak jade na wstecznym czy jak odpuszczam gaz na biegu to jest takie chrobotanie i buczenie z duza czestotliwoscia.
Świece wymieniłem dlatego też nie wstawiłem filmiku ale autka nie rozgrzewałem także jeszcze nie wiem nic
Ile V6 powinno brać oleju? Moja wzieła tak ze 300 ml na 2500 km . Chyba dobrze nie? Wogóle też zastanawia mnie dlaczego ten olej nigdy nie jest czarny? W każdym innym samochodzie( tigra , passat , audi) jak wymieniam co 10000 to jest czarny i brzydko pachnie ,a tu po 12 tys jest normalnie brazowiutki , aż mechanik kazał mi co 15 przyjeżdżać ale powiedziałem że nie ma mowy :p
To ci pali normalnie olej, mona bierze jakiś litr na 10.000, znaczy się brała jak był Castrol, teraz na Valvolinie nie bierze, chyba że daje po garach, ale tak to w każdym samochodzie jest i od momentu jak się przestawiłem na MaxLive to zjada 0,5- 0,7 litra na 10.000 km, co do koloru to i u mnie jest taki sam, natomiast Castrol był czarny jak smoła
---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 19:25 ----------
To ci pali normalnie olej, moja bierze jakiś litr na 10.000, znaczy się brała jak był Castrol, teraz na Valvolinie nie bierze, chyba że daje po garach, ale tak to w każdym samochodzie jest i od momentu jak się przestawiłem na MaxLive to zjada 0,5- 0,7 litra na 10.000 km, co do koloru to i u mnie jest taki sam, natomiast Castrol był czarny jak smoła
no to zarzucam filmik bo wibra nadal nie ustapila ...
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
jakieś podpowiedzi? wogóle idzie coś z tego filmiku wysluchac?
nie rozumiem ja na NGK pfr6b platinum jeżdżę i nic nie mam złego. wcześniej byly NGK oryginał na sto procent fabryka to przelatał ponad 200tys. jeszcze ich nie wyżuciłem to moge foto wsadzić tu ale chodziły normalnie do konca.
V6 są powody do mruczenia![]()
156 V6 98 2.5 Blue cosmo: było
156 V6 99 3.0 Azurro Nuvola: było
156 V6 02 3.2 Q2 Azurro Nuvola, 155 1.8 8v
Fabryka zaleca NGK więc po co kombinować. Możesz wrzucić jakiś filmik za dnia??
wrzuce w poniedziałek
Czekam na harmonijke i gumki na barany od szerszenia ale kupiłem samostart i psikałem po dolocie i nic sie nie zmieniałoobroty cały czas tak samo.
Mam teraz problemy z zapalaniem. Jak rano to odpalabez problemu ale jak np. po jezdzie sie go postawi na chwile to potem trzeba dluzej krecic(tak jakby był zalany). Akumulator na bank dobry bo ladnie kreci ale boje sie ze przez to go szybciej zalatwie.
Moglaby to byc jakas wskazowka?
---------- Post added at 02:09 ---------- Previous post was at 02:08 ----------
pomoże coś jak wrzuce zdjęcia elektrod świec?
Mam pytanie. Tak pracuje mój rozgrzany silnik na wolnych obrotach.
Słychać lekkie przerywanie, czy to znaczy że świece są do wymiany?
Sry amdi92, że wciąłem Ci się w temat, ale nie będę zakładać kolejnego o tym samym![]()
U mnie tak samo chodzi, ale niedługo będę sprawdzał świece i sie okaże