Ja potrzebuję 7-8 minut aby dostać się do roboty i silnik przy obecnych temperaturach 0-3st nagrzewa się do ok 60-70 st.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Nie przez 4![]()
spalanie 7.8l/100km
Moja 147 też trzyma cały czas równiutko minimalnie poniżej 90'C. I tą temperaturę łapie po 6-7min jechania w korkach do pracy.
Dziś wymieniłem termostat na GATES'a. I temp. jest na wskaźniku 90 st. i ogrzewanie wydajniejsze i jest OK!
Teraz może przyjść zima
DF
annik piszesz, że termostat GATES'a szkoda że nie pooglądałeś dobrze tego termostatu bo w pudełkach gates'a są termostaty VERNETA !!!! Pisze na nim w mało widocznym miejscuTemat przerabiany wczoraj w corsie... Ale skoro działa to lux
![]()
mi Gates'a też proponowali sprzedać w sklepie za niemal 400 stówki![]()
spalanie 7.8l/100km
http://www.motocom.pl/sklep.php/pl,,...mochodowe.html
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:11 ----------
ten sklep jest spoko juz bralem pare rzeczy od nich. A co do tego tremostatu, specjalnie po przeczytaniu tego co piszecie jechalem pod Wawe trasa 7. 25 km i nawet sie nie ruszyl moj. pozniej jak zatrzymalem sie to podskoczyl, jak stoje to 90 stopni lapie wmiare szybko ale pozniej w trasie utzymywal 66 stopni. i tak pozkazuje jak sie jedzie, szybciej to 66 stopni w trasie w korkach 90 ale sie mega dlugo czeka na jakis skok temperatury. Wiec pewnie jest juz do wymiany??
pewnie na pewno tak, mnie niebawem też to czeka ponieważ troche długo mi się nagrzewa silnik do 90, a w czasie szybkiej jazdy mam cos w granicy 82 stopnie , jak zwolnie to znów do 88 podskakuje