Koło kobylina-rawicza jest dobry mechanik, jak chcesz mogę dać namiar
Koło kobylina-rawicza jest dobry mechanik, jak chcesz mogę dać namiar
a przeplywaka jakie powinna miec parametry i sonda bo elektrycy w moej okolicy jakos nie bardzo chca sie podejmowac alf... podajcie jakies parametry a ja aby poprosze o zczytanie i sam przeanalizuje. pozdrawiam
Problem mocy rozwiazany, wyczyscilem przeplywomierz powietrza bez zatykanie EGR bo to nic nie dalo, wymienie jeszcze wezyki paliawa i podcisnienia dochodzacy do turbiny jest kiepski... a co do turbiny moja jest troche od oleju to normalne? czy cos sie z nia dzieje? Nie wiecie jeszcze co moze byc z tym odpaleniem bo czasami obroty tak szaleja, ze az zgasnie...?
---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 19:05 ----------
i jeszcze jedno do pompki podcisnienia dochodza dwa wezyki z lewej i prawej jest ona kolo zbiorniczka wyrownawczego oleju wspomagania jak silnik jest cieply i sie go zgasi to tak buczy mocno a jak zdejme prawy to cichnie a jak zatkam albo zaloze to znowu to samo a ten wezyk dochodzi do silnika na wysokosci na oko walka rozrzadu. Odpiszecie mi ktos jak znacie sprawe choc troche?
O widzisz kolego wyczyściłeś przepływomierz i jest ok Ja mam coś podobnego auto czasami idzie jak szalone wyrywa ładnie nawet na 5 biegu ale potem coś zamula go i już nie jest tak żwawe. EGR mam zaślepiony rury dolotowe szczelne błędów nie mam na kompie zobaczę może coś z tym przepływomierzem jest nie tak podłącze pod FES i sprawdzę parametry przepływomierza. Jak myślicie dobry pomysł
Koledzy odpowiecie cos? Nie mam wiekszego pojecia wy raczej tak.
Jesteś z Jarocina zadzwoń Mirek 668-982-471 gość jest koło Pępowa, masz nie daleko.
Bede musial zadzwonic i spytac a powiecie cos o tej turbinie, halasie i odpalaniu wy? Chcialbym wiecej wiedziec sam...
Nie mam pojęcia co Ci poradzić, ale ten gościu jest w tym bardzo dobry, i tani, zadzwoń i daj znać