Przód szybciej wyprowadzisz , niż dupe która Cię wyprzedza
a moze nawet nie wyprowadzisz ale jeszcze coś zdołasz zrobić , ale jak juz się kręcisz to wiele nie nakombinujesz![]()
Przód szybciej wyprowadzisz , niż dupe która Cię wyprzedza
a moze nawet nie wyprowadzisz ale jeszcze coś zdołasz zrobić , ale jak juz się kręcisz to wiele nie nakombinujesz![]()
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Mam inne zdanie i widocznie inne umiejętności.... "Dupę" która Cię wyprzedza w przednionapędówce bardzo łatwo jest opanować, gdy ma się dobre opony z przodu i w miarę szybko zareaguje kierownicą oraz pedałem gazu, ale jak to mówią za kierownicą człowiek się ciągle uczy
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Ale przy spokojnej jeździe , mając zimówki z tyłu spokojnie sobie pojeździsz
A jak będziesz miał na tyle to zawsze Ci tył będzie uciekał ! masa zawsze robie swoje . FIZYKA
Widzę ze odrazu bierzemy warunki skrajne , a tu nie o to chodzi
To ze MDX jesteś kierowcą , i lubisz się bawić , i umiesz jeździć nie znaczy ze wszyscy umieją.
Coś tam umiem, ale mimo to cały czas się uczę jazdy i będę to robił zawsze...
Bardzo możliwe, że przy spokojnej jeździe miałbym inne zdanie, ale ja nie wiem co to bo jeszcze się tego nie nauczyłem![]()
Może nie będę już pisał więcej bo dla mnie im trudniejsze warunki na drodze = większy fun.... wiem wiem głupi jestem
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Mdx ; 09-12-2011 o 09:25
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Co jak co ale : go go LUBLIN to jak dla mnie HIT![]()
Kiedyś również myślałem, że lepiej mieć z przodu mniej zużyte opony. Do czasu, gdy na zaśnieżonej drodze z górki i na zakręcie obróciło mnie ustawiając poprzecznie na całej szerokości drogi (dodatkowo między barierami). Nawet nie zdążyłem mrugnąć, a w przypadku samochodu za mną miałbym go wbitego w bok. Obecnie chyba wszystkie szkoły bezpiecznej jazdy i ludzie związani ze sportem motorowym polecają zakładanie lepszych gum na tył. Kilka razy na TVN Turbo pokazywali dlaczego, więc upieranie się przy układzie odwrotnym jest mało rozsądne. Niektórzy uważają, że na letnich oponach zimą jeździ się co najmniej porównywalnie do zimówek i nic ich nie przekonuje.
To jak nie chcecie zakładać na tył, to może się zgodzicie na jedną z przodu i jedną z tyłu. Oczywiście na skos![]()