Hej
Myślę dość przyszłościowo i rozglądam się za kolejną AR. Tym razem benzyna i chcę założyć lpg.
W grę wchodzi alf 156 po 2004 i alfa Gt.
Co byście polecili lub sami kupowali. Patrząc się tylko na moc i możliwość założenia porządnej instalacji![]()
Hej
Myślę dość przyszłościowo i rozglądam się za kolejną AR. Tym razem benzyna i chcę założyć lpg.
W grę wchodzi alf 156 po 2004 i alfa Gt.
Co byście polecili lub sami kupowali. Patrząc się tylko na moc i możliwość założenia porządnej instalacji![]()
Zależy ile taki 3,2l będzie paliło z porządną LPG.
Ile może kosztować taka instalacja ???
Właśnie myślałem nad gt 3,2 ( bo z tego co czytałem to do jts nie ma co zakładać lpg ), lub nad 156 2,5 l lub 2,0 l .
Sądzę żeby mi starczyło 2,0 l 150KM. Ale jak były fundusze to te 2,5 czy 3,2 dobrze brzmi![]()
3.2 + LPG = profanacja.
Jaka profanacja? Dlaczego my w Polsce ciągle mamy podejście ze LPG to paliwo dla biedaków i najlepiej sprawuje się w Polonezie? W Anglii wielu ludzi przerabia samochody na LPG i to naprawdę porządne auta. Widziałem np. Lancera EVO z instalacją. A dlaczego? Bo gaz to paliwo ekologiczne. Nie dość ze podatek drogowy płacą mniejszy to na dodatek nie płacą congestion charge w duzych miastach. LPG zaczyna robić się "trendy" w europie bo to naprawdę ekologiczne paliwo.
Proponuje AR 156 3,2 GTA + instalacja Elpigaz Stella OBD
Ile pali 3.2 V6 czy to w GT czy to w GTA przy oszczędnej jeździe na trasie, normalnej w mieście i pałowaniu auta wykorzystując możliwości?
Pytam UŻYTKOWNIKÓW!
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums