Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Tylna klapa problemy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ZIMA1987
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 TDI Sportwagon 115 KM; Alfa Romeo 155 1,9 TDI 90 KM

Domyślnie

Nie wiem, siłownik wygląda dobrze, dodatkowo go przesmarowałem (ponadto sprawdziłem czy dział i bez problemu ciągnie jak należy) niestety sprawdzałem żaróweczką czy prąd dochodzi i niestety nie ma reakcji ;/ (chyba że źle to robiłem). Czy może to być wina bezpiecznika, wiązki kabli, czy nadajnika?

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Otwieranie klapy z pilota jest celowo zablokowane , przecież za każdym razem jak otwierasz samochód klapa by sie otwierała a to bezsensu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ZIMA1987
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 TDI Sportwagon 115 KM; Alfa Romeo 155 1,9 TDI 90 KM

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Otwieranie klapy z pilota jest celowo zablokowane , przecież za każdym razem jak otwierasz samochód klapa by sie otwierała a to bezsensu.
    Skoro kluczyk posiada 3 przyciski (otwieranie, zamykanie drzwi oraz otwieranie bagażnika) to powinno działać. Poza tym poprzedni właściciel powiedział że działało, ale niedawno coś rypło i nie działa teraz. Bezpieczniki działają. Jak naciskam przycisk to świeci się lampka w kluczyku ale nie słychać pstryknięcia takiego jak przy otwieraniu/zamykaniu drzwi.

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał ZIMA1987 Zobacz post
    Skoro kluczyk posiada 3 przyciski
    Twój kluczyk do 156 posiada 3 przyciski?

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

a co miał powiedzieć jak chciał sprzedać

Gresus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Twój kluczyk do 156 posiada 3 przyciski?
    Ja w swoim sportwagonie mam 2 przyciski i też nie zawsze zaskakuje otwieranie klapy czasem trzeba z 3-4 razy wcisnąc guzik ale jeszcze nie zaglądałem tam może wystarczy coś podsmarować.

sewcio156
    Gość

Domyślnie

Witam znowu podpisze coś w tym temacie.Niedawno naprawiałem silniczek wycieraczki tylnej i przy zdejmowaniu tapicerki odkryłem dlaczego nie grzeje mi szyba tylna. Otóz jeden wtyk jest jakby "odlutowany" i dlatego nie ma grzania. Pytanie moje brzmi czy jest jakis sposób, żeby ten wtyk spowrotem "przykleic" do szyby bo myślę, że wtedy szyba będzie grzać. MAm też pytanie o antenę radia. Nie wiem jak można ją łatwo sprawdzić w "lotce" tylnej klapy.Trzeba odkręcić cała lotkę? Wydaje mi się że tam jest antena, bo nie ma na dachu a w szybie to też wątpię.

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał sewcio156 Zobacz post
    Witam znowu podpisze coś w tym temacie.Niedawno naprawiałem silniczek wycieraczki tylnej i przy zdejmowaniu tapicerki odkryłem dlaczego nie grzeje mi szyba tylna. Otóz jeden wtyk jest jakby "odlutowany" i dlatego nie ma grzania. Pytanie moje brzmi czy jest jakis sposób, żeby ten wtyk spowrotem "przykleic" do szyby bo myślę, że wtedy szyba będzie grzać. MAm też pytanie o antenę radia. Nie wiem jak można ją łatwo sprawdzić w "lotce" tylnej klapy.Trzeba odkręcić cała lotkę? Wydaje mi się że tam jest antena, bo nie ma na dachu a w szybie to też wątpię.
    Przylutować to trzeba nie przykleić, a antena jest wokół tylnej szyby

kluczyk z SW oryginał ma dwa przyciski, jak nie działa otwieranie klapy to popatrzcie czy się świeci dioda podczas naciskania i jak ona świeci potem grzebcie dalej, jak kluczyk ma 3 przyciski to był dorabiany trzeba znaleźć centralkę od niego potem jak co było wpięte w instalacje i dopiero myśleć co nie tak
    Ostatnio edytowane przez palchon ; 08-01-2012 o 10:51
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

WIKAR-części
    Gość

Domyślnie

Częste usterki w tylnej klapie to przerwane przewody w miejscu w którym sie zginają przy otwieraniu klapy. Jak brakuje jakiegoś zasilania w klapie to najlepiej zacząć sprawdzanie od tego miejsca w którym się zginają między klapą a karoserią. W 2 na 3 przypadkach tam jest uszkodzenie. W fiatach częsty przypadek to uszkodzony styk kołek - blaszka który złącza się po zamknięciu klapy.

WIKAR - części do twojego samochodu

www.wikar.na.allegro.pl

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał WIKAR-części Zobacz post
    Częste usterki w tylnej klapie to przerwane przewody w miejscu w którym sie zginają przy otwieraniu klapy. Jak brakuje jakiegoś zasilania w klapie to najlepiej zacząć sprawdzanie od tego miejsca w którym się zginają między klapą a karoserią. W 2 na 3 przypadkach tam jest uszkodzenie. W fiatach częsty przypadek to uszkodzony styk kołek - blaszka który złącza się po zamknięciu klapy.

WIKAR - części do twojego samochodu

www.wikar.na.allegro.pl
    Wszystko ładnie i pięknie, ale co mają te zagięcia do układu otwierania bagażnika??
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa