Śruby odkręcone, WD40 podlane. Nie chcą zejść. Może coś robię źle?
Śruby odkręcone, WD40 podlane. Nie chcą zejść. Może coś robię źle?
Wszystko dobrze, musisz je jakoś podważyć z dwóch stron od spodu śruby i próbować po trochę naciągać. Musi zejść ja też miałem problemy.
One siedza ciasno. Tylko uważaj żebyś czasem nie stłukł szyby jak będziesz chciał użyć cięższej artylerii![]()
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Odświeżam temat. Użyłem ściągacza do wycieraczek i ramę nie ruszyło się nawet o milimetr. Ktoś to chyba skleił. Jakieś pomysły?
Jakiego ściągacza użyłeś ?? to wręcz nie możliwe żeby nie zeszły na sciągaczu. Ślizga CI się objeżdża czy co się dzieje ??
Dokładnie takiego: http://allegro.pl/sciagacz-do-ramion...984808731.html
Ściągacz ma pokrętło. Będę musiał dorobić jakieś ramię bo obecnie kręcę do oporu pokrętłem ściągacza i wycieraczka nie schodzi.
ale ten bolec co wkręcasz opiera sie o trzpień wycieraczki ?? jak CI ucieka i masz problem to nakręć delikatnie nakrętkę na trzpień a bolcem za sciągacza wejdz w otwór nakrętki wtedy zyskasz pare mm i bolec z trzpienia uciekać nie bedzie
Robiłem dokładnie tak jak opisujesz - nakrętka na trzpień. Ramię wycieraczki mocno się trzyma.
Ludzie pomocni i życzliwi się zrobili a przy tym nutka krytyki się wkradła.....Aż dziw że już po Świętachchoinka jeszcze stoi i właśnie z tegoż to drzewka kolega wyżej nam się urwał .....