Witam, wczoraj kupiłem 166 i mam problem z otwieraniem bagażnika ze schowka, nie wiem czy jest to problem z przyciskiem czy jak to może działać bo jest to moja pierwsza alfa i nie mam zbytnio pojęcia na ten temat.
Witam, wczoraj kupiłem 166 i mam problem z otwieraniem bagażnika ze schowka, nie wiem czy jest to problem z przyciskiem czy jak to może działać bo jest to moja pierwsza alfa i nie mam zbytnio pojęcia na ten temat.
No i co???
Uprzedzę fakty bo nic nie napisałeś w czym problem.
Zamek klapy bagażnika otwierany jest przez siłownik elektryczny. I nie ma znaczenia czy to z kluczyka, z pilota czy ze schowka. Zawsze działa siłownik elektryczny. Dopiero gdy padnie prąd całkiem to musisz przekręcić kluczyk w zamku jeszcze bardziej niż zwykle. Ale po tylu latach trudno to zrobićz reguły nie działa
Dlatego też u Ciebie prawdopodobnie padł sam przycisk lub kabel po drodze. Musisz poszukać miernikiem.
Rozwinięcia poszczególnych wątków o zamku klapy, czyli problemy i sposoby ich rozwiązywania znajdziesz na forum. Poświęć 3 minuty i poczytaj.
U ojca w Kappie - z identycznym rozwiązaniem co w Alfie 166 - winny był przewód między przyciskiem a siłownikiem, dokładniej był to przełamany kabelek znajdujący się w osłonie która znajduje się przy lewym zawiasie po otworzeniu klapy bagażnika.
Mozliwe. Opcji jest wiele. Rowniez częsty przypadek to przycisk działa i siłownik klika ale nie ma siły otworzyć. wtedy regulacja zamka pomaga.