Jest wybór w największej strefie bezcłowej w Europie Wschodniej czyli AllegroModuły są dedykowane do modelu auta. Jak to działa nie wiem - nie testowałem.
Tak jak wspomiałem mam swojego dostawcę sprzetu w Justynowie.
Jest wybór w największej strefie bezcłowej w Europie Wschodniej czyli AllegroModuły są dedykowane do modelu auta. Jak to działa nie wiem - nie testowałem.
Tak jak wspomiałem mam swojego dostawcę sprzetu w Justynowie.
no i tym zdjeciem zburzylem sobie juz moj obraz radia w alfie.
Praktycznie zdecydowalem sie na serie 9xxbt pioeera ale teraz juz nie jestem taki pewien.
Jak pomysle ze nawi bede uzywal raz na pol roku albo i nie, dodatkowo wideo w sumie podobnie i tylko dla dziecka - zawsze mozna kupic za 200-300 zl odtwarzacz montowany na zaglowki.
Dodatkowo brzmienie Clariona pewnie lepsze i chyba wiem jak zakoncza sie moje poszukiwania radia 2DIN.
Dzieki za foty i dzieki za swojego rodzaju oswiecenie
Ps. A mozesz rozwinac temat zmiany glosnikow i montazu wzmacniacza? Czy duzo roboty jest z wymiana glosnikow i gdzie montowales wzmacniacz?
Mój podstawowy priorytet przy car audio to uzyskanie wysokiej jakości dźwięku przy minimalnej ingerencji w fabryczny wygląd wnętrza oraz zachowaniu pełnej funkcjonalności.Zazwyczaj jest to o wiele trudniejsze zadanie niż wykonanie zabudowy drzwi czy bagażnika.
Przód zamontowany jest w miejscach fabrycznych czyli bas w drzwiach , wysoki w desce.
W drzwiach zastosowane są dystanse z MDF , blachy od strony wnętrza są powyklejane matami tłumiącym. Pozaklejane są też wszystkie otwory w celu uszczelnienia akustycznego przestrzeni pod głośnikiem. Częściowo zostały tez wytłumione same boczki. Paradoksalnie najwięcej problemu było z zamontowaniem głośnika wysoko tonowego który jest całkiem spory i nie chciał wejść pod maskownicę na desce. Zwrotnice są ukryte pod deską.
Głośniki tylne uzupełniające przestrzeń dźwięku zostały zamontowane w tylnej półce. W Brerze jest ona bardzo sztywna i dobrze nadaje się do montażu.
Wzmak znalazł swoje miejsce w piankowym wypełnieniu koła zapasowego.
Całość gra świetnie, bagażnik pozostał w pełni funkcjonalny, tylne oparcia się składają, na pierwszy rzut oka jedyna zmiana w wyglądzie wnętrza to głośniki na tylnej półce.
Cel osiągnięty.
nie wiecie moze czy przy montazu samych glosnikow potrzebne jest wymontowanie calego poszycia czy wystarczy same maskownice?
ja pewnie na az taka modyfikacje sie nie zdecyduje ale bede chcial po zmianie radia zapodac sobie hertze na przod odnosnie tylu jeszcze mam dylemat.
Chcialbym aby zasilane to bylo z samego radia ale jak sie nie uda to pomysle nad jakims wzmacniaczu.
Polecam stacje Kenwooda. Cwicze juz druga, wczesniej mialem 8220 BT swietna, teraz model DNX 7260 BT, wg mnie rewelacja.
Ma wszystko czego mozna sobie zazyczyc: 7 calowy intuicyjny dotykowy ekran wys rozdzielczosc, tel / bluetooth, 3d menu, kam cofania, DVD z pilotem, odtwarza mp3 z mozliwosca przewiajania wybranego utworu, podlaczenie iphone/ipod, korektor do ustawienia parametrow glsonikow, equilizer gdzie mozna regulowac barwe dzwieku, zdejmowany panel, mapy garmina z punktami ostrzegawczymi, widokiem skrzyzowan i asystentem pasa skretu, pamiec karta SD lub wbudowana, moza tez podpiac laptoka przez kabel USB - wgranie map jest dziecinnie proste.
Navi ma nawet taki bajer ze po wgraniu pokazuje miniaturke Alfy 159 ktora jedzie ulicami
Mozliwosci wgrania swojej tapety (najpierw bylo loga AR teraz zagoscil Pandioni wyboru koloru podswietlania przyciskow tez sa fajnymi opcjami.
Podlaczenie na pandrive / laptopa mam wyprowadzone w podlokietniku.
Dzieki dodatkowemu modulowi dziala sterowanie w kierownicy. Nie dlubalem przy wzmacniaczu itp bo fabr Bose + Kenwood daje sobie swietnie rade.
Nie jest moze najtansza stacja, ale wg mnie warta kazdej wydanej na nia zlotowki.
Zdjecia srednio oddaja bo slaba jakosc komorkowa.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 18-12-2011 o 21:20
Szewi Ty już zakupiłeś Alfę z miejscem pod 2DIN czy sam przerabiałeś ?
Mialem fabryczne blue & me, ale to lipa podobnie jak funkcjonalnosc fabrycznego navi; nie przerabiałem sam (przygladalem sie jak to wyglada w trakcie), wiem ze jest sporo zabawy z podlaczeniem (wyjeciem konsoli, wymiana szuflady, pociagniecie kabli, mikrofonu, potem z podlaczeniem kamery, modulu do kierownicy itp), mysle ze dla doswiadczonej osoby z 8 godzin roboty, ale efekt jest naprawde ciekawy.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 19-12-2011 o 12:31