Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [156] selespeed

johny37
    Gość

Domyślnie [156] selespeed

w czasie jazdy i na postoju zapala sie kontrolka skrzyni i biegi już sie nie zmieniają jak stane i chwile odczekam kontrolka gaśnie i wszystko jest ok i tak co jakiś czas coś dziwniw buczy to urządzenie od mechanizmu zmiany biegów to przy otwarciu drzwi załancza sie

pitt24
    Gość

Domyślnie Re: selespeed

pompka od ładowania układu powinna raczej cicho pracować - nie buczeć...a olej w module selespeeda masz????zacząłbym od tego właśnie.

johny37
    Gość

Domyślnie

Tak olej jest żółty ten cs speed tutella.Ta pompka nie chodzi głośno tylko jakoś tak nie równo.

pitt24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał johny37
    Tak olej jest żółty ten cs speed tutella.Ta pompka nie chodzi głośno tylko jakoś tak nie równo.
    u mnie tez nie pracowała równo, czasem sie zawieszała w trakcie jazdy - wtedy zaczęła mrugac kontrolka selespeed i traciły sie wszystkie biegi.Po jakimś czasie wszystko wracało do normy.Czasem pomagalo lekkie "wzbudzenie" pompy - czyli "stuk puk" w nią i pompowała dalej.Taką pompke można zregenerowac, jednak po czasie zaczyna ona właśnie tak buczec, więc to działanie "na chwile".(wiem bo temat przerabiałem) szlag mnie trafiał więc kupiłem nówke sztuke i jak ręką odjął - selespeed wymiata aż miło.Smutne w tym wszystkim jest to, że nie kosztuje ona mało, coś okolo 1300zł.

johny37
    Gość

Domyślnie

Teraz wróciłem z jazdy to jednak pompka. Raz działa a raz nie.Jak biegi nie wchodzą to nie działa jak się załączy po jakimś czasie to wszystko jest ok

jpok
    Gość

Domyślnie

a ja proponuję zacząć od sprawdzenia przekaźników od selespeeda, lubią się zawie szać. kiedys zawiozlem niunie na lawecie do serwisu, bo mrugało i nie działało, facet wymienił przekaźnik za 40 zeta i pojechałem do domu.

johny37
    Gość

Domyślnie

NIe wiem już sam bo pompa raz chodzi a raz nie. Może przekażnik być przyczyną . Ale musze go szukać sam bo u mnie do alfy to same matoły a niby się znają.
    W starym kompie miałem cały schemat selespeed . Przypuszczam że były na nim i przekazniki .Ale teraz nie znajde.

jpok
    Gość

Domyślnie

patrząc od przodu, znajduja sie one przed akumulatorem i są pod czarną przykrywką z opisem. sam przekaźnik też jest czarny (nie czerwony), tylko nie pamiętam który to. na wszelki wypadek sprawdź wszystkie (chyba 3 szt.)

johny37
    Gość

Domyślnie

Dzięki za informacje .Aja przed chwilą email ci wysłałem z tym pytaniem na które mi o 10 odpisałeś z góry dzięki. Teraz zobaczyłem.
    No więc przekazniki wyciągnołem i dostałem sie do pompy rozpiołem wtyczke i zapiołem ją .Teraz pompa chodzi przy każdym otwieraniu drzwi ale jeszcze nie jezdziłem bo jestem po kielichu jutro sprawdze. I chodzi pompa jak wcześniej może styki zaśniedziały. Jutro się okaże przy jezdzie