Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: Sprzedać czy naprawiać - blacharka

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

to może ja dorzucę coś od siebie odwołanie i jeszcze raz odwołanie, ja bym nie naprawiał tylko sprzedał a kaske z odszkodowania i sprzedaży zainwestował w kolejne auto ( jak piszesz po liftingu) a i z tą całą szkodą całkowitą to też jest dziwna sprawa...bo ubezpieczyciel powinien dążyć do doprowadzenia auta do stanu z przed wypadku, no chyba ze jest to taki wrak ze głowa mała i nawet po naprawie strach tym jechac... twoje autko nie ma uszkodzeń które kwalifikowały by go na złomowanie... ale jak wiadomo w twoim przypadku PZU nie da Ci 29 tys na naprawe...i w każdym innym będą starali się dać możliwie mało... można odstawić auto na naprawę bezgotówkową ale i tak nie wiesz kto Ci to będzie robił ( partaczy jest ogrom)a u sprawdzonego mechanika - blacharza będziesz musiał wyłożyć z puli odszkodowania....czasami zostanie Ci 500 zł i będziesz sobie zęby gryzł ze miałeś uszkodzone auto i "zarobiłeś" na tym 500 zł...a czasami będzie trzeba jescze dołożyć z własnej kieszeni...powiem wam ze ja 2 lata temu miałem stłuczkę roverem 200 autem jeździłem wtedy prawie 2 lata i dałem za niego 7 tys, z odszkodowania dostałem 6900 bo uszkodzenia były poważne ( ale nie miałem orzeczonej szkody całkowitej) poprostu wybulili mi za naprawę na nowych częściach... auto zrobiłem za 2 tys i posmigalem nim troche... w tej kwestii moge powiedziec szczescie ? znajomości ? trochę tego i trochę tego ( także i tutaj doradzę, że jeśli znacie lub macie kogoś w ubezpieczalni to pogadajcie z nim i może uda sie sprawę załatwić z ciut większą korzyścią dla was

zastanów sie w jakim przypadku dostałbyś wiecej :
    - sprzedaż auta po naprawie
    czy
    - sprzedaż auta tak jak jest + kasa z odszkodowania

ja osobiście żałuję ze rovera wtedy robiłem bo gdybym go sprzedał za grosze to i tak byłbym na nim do przodu dość sporą ilość PLN

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarzit
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.0TB V6 Turbo 205PS jest służbówka i szukam

Domyślnie

Chcę go sprzedać. Kupujący widzi co jest do zrobienia. Faktycznie można go zrobić za 3tys max 4tys. Błotnik a w zasadzie rant nadkola do wyciągnięcia, drzwi lewe p i t do wymiany, lusterko nawet z drzwiami można kupić, oraz lewy przedni błotnik do wymiany. Wszystko prysnąć lakierem. Próg i słupki całe a to najważniejsze, nadkola też.

Sam silnik jest wart 3tys. Skrzynia jest dobra. Lampy też ksenony sporo na allegro kosztują. Jeżeli go nie sprzedam w całości to rozbiorę go.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jezeli masz gdzie trzymac to sprzedawaj na czesci. Zarobisz na tym duuuuuzo wiecej niz na sprzedazy. A na silnik trafi sie chetny predzej czy pozniej. Bo nigdzie na czesci nie ma tych motorow.

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Tak też myślałem. Trzymam go w garażu. Silników nie ma, to fakt. Na allegro są po 3,5 tys zł. Wałów nie ma. Ja mam silnik w aucie i na chodzie. Co jest plusem, bo można go sprawdzić a nie kupić w ciemno.
    Zainteresowanych kupnem w całości lub części zapraszam.
    tel. 502353668

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Został mi tylko komplet opon 205/55/16 i alu do pomalowania takie same jak na zdjęciu mojej 166. Alfa sprzedana i już koleś ją zrobił

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280KM Q4

Domyślnie

kiedy nowa?
    Pozdrawiam
    Sebastian

Czester
    Gość

Domyślnie

mi ktoś ostatnio zaparkował na masce i spierdzielił musiałam zgłosić szkode na ac lecz, zniszczona maska zderzak nadkola błotniki lewe przednie drzwi , lampy no i niestety ubezpieczalnia policzyła szkode kasacyjna dała cześć kasy czyli 5 tys i powiedzieli że jak sobie sprzedam auto to wyjde na swoje , ale za bardzo ją kocham i nie sprzedałam trwam przy niej bo za dużo wspomnień z nią związanych . kupiłam lampy troszke ją ogarnełam i śmigam ,poczekam na jakas fajna okazje jak coś z angoli przyjedzie i bedzie sie ją opłacało zrobić tym bardziej że padło mi własnie turbo :/ i stoi od jakiegos czasu i czeka bo niestety najpierw nie było turbo do niej a teraz nie mam czasu go wymienić ale za chiny ludowe jej nie sprzedam

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

Ja czekam na lepsze czasy. W Radomiu była ładna 166 w 2.4JTD z 2005r w dobrej wersji wyposażenia za 27tys. Niestety nie miałem takiej kasy. Miałem do dyspozycji max 14 koła. Za to ciężko o ładny, zadbany, bez wypadkowy i dobrze wypasiony model. Poczekam i odłożę na ładną 166 w benzynie lub 180km w JTD lub 159 tylko w JTD 2.4. Benzyny w 159 zdecydowanie nie, bo kundle z GM! Będę miał zarąbiste auto na niedzielę. Alfa ma sobie to COŚ, co trzyma za serducho. Nie chcę kupować byle czego i nie móc się cieszyć jazdą. Alf jest dużo zniszczonych i poklejonych. Nawet moja miała iść na części, a znalazłem ją na otomoto po 10 dniach wyklepaną i poszpachlowaną za 9999zł. Za ładne trzeba dać dobrego grosza i to zdecydowanie więcej niż jakaś cena rynkowa. Ja jestem to wstanie to dać, ale muszę to uzbierać.
    A na dziś mam Citroena C5 z listopada 2003, za którą dałem 14 tys. Wersja Exclusive z 3.0 V6 benzyna o mocy 210KM w manualu. Otworzyłem teraz swoją działaność i dużo teraz jeżdżę po kraju. Więc go mi nie będzie żal zagazować. A Alfy było mi szkoda. Więc Cytryna do pracy i musi zarobić na mi na moją Alfę do jeżdżenia w wolne dni.
    Na bazarze ogłosiłem to co mi zostało po Belli. Nie trzymam tego, bo nie wiem jaką kupię do końca Alfę i nie szybciej niż za rok. Może nową w leasing (czekać na następczynię 159 lub 166).

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto

Domyślnie

a no kusi
    ładna jest
    Postanowienie noworoczne jest, że sobie kupię alfę dla przyjemności.
    A ja myślałem o tej, ale kasy brakło mi.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-ful...C20734159.html

A z tymi toczyłem rozmowy o tej. To jest licytacja auta zabranego gościowi za niepłacenie leasingu. Wersja wydaje się europejska. Ale nie ryzykowałem. za 18600 była opcja z dostawą + opłaty w Polsce.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C22295738.html

A jak mnie ściska, jak widzę 166 na drodze. Muszę poczekać.