Co myślę, dałeś trop – hipotezę roboczą. Więc, oczywiście, że sprawdzę. Przecież słucham co piszesz i robię, w końcu. Nigdy nie lekceważę tego, co sugerujesz. Zrobię, co napisałeś. Jeśli nie to – poproszę, żeby mechanik prześwietlił cały dolot. Nie podoba mi się takie coś co jest w środku rury głównej i idzie z tego rurka. Nie podoba mi się jak wygląda. Ale ewentualna naprawa dopiero po testach ze scanxl z szybkim kablem, żeby było porównanie. Sama spróbuję sprawdzić, może jutro. Może dam radę. Jak się okaże za kłopotliwe dla mnie - to poproszę mechanika.
Wiesz, tak myślę, kiedy pojawił się objaw zawieszających rpm i wychodzi mi, że po czyszczeniu kolektora ssącego. Możliwe, że wtedy akurat zauważyłam, ale pewności nie mam – muszę zapisywać chyba. Co prawda on się wpinał tym wejściem od rurki od servo, głównie dlatego, że wyrażałam obawy o MAF, bo Ktoś mi powiedział, żeby uważać . Poza tym ostatecznie stwierdził, że żeby efekt był trzeba tak czyścić. Ja efektu nie zauważyłam w jeździe. Patrzyłam tam na tą rurkę od servo, ale nic nie widzę.
Sprawdzałam tylko rurę głowną dolotu – tak, jak mi sugerował Pan od czyszczenia wtrysków, ale nic tam się nie działo z silnikiem.
Z tymi testami, rzeczywiście – problem to prędkość zbierania danych. Program je zlicza po kolei, jak je ustawić i w wtedy 1 masz w punkcie „O”, a ostatni po 2 sekundach. Czasami, więc chyba lepiej korelować ostatni z pierwszym z następnego. Zobaczymy, co pokażesz na szybkim kablu.
Ten testowy - w tych samych warunkach ma niższe load PCT?