Witam. W ostatnim czasie wymieniłem sporo części w swoim autku min. przepływomierz, świece, przewody, sonda lambda i katalizator dedykowany do tego auta firmy Bosal. Teraz chciałbym wykonać reset parametrów adaptacyjnych, i prosiłbym o podpowiedź jak to najlepiej wykonać. Posiadam zarówno FES jak i MES. Dodatkowo proszę jeszcze o podpowiedź jak po resecie wykonać prawidłowo logi, gdyż chciałbym je tutaj wrzucić aby ktoś bardziej doświadczony ode mnie je ocenił i stwierdził czy wszystko jest w porządku. Czy logi te najlepiej wykonać zaraz po resecie, czy może lepiej po przejechaniu iluś tam kilometrów. Bardzo proszę o podpowiedzi, i z góry za nie bardzo dziękuję.
Wiem, że o resecie parametrów adaptacyjnych jest sporo, ale po ich przeczytaniu mam mały mętlik w głowie, bo znalazłem w nich kilka różnych odpowiedzi i nie wiem jak to zrobić prawidłowo. Dlatego też zwracam się z tym pytaniem do szanownych forumowiczów, którzy mają doświadczenie w tym temacie i wiedzą jak to wykonać prawidłowo.