Chyba jeszcze nie informuje o bocznych kierunkowskazach, bo u mnie lewy przestał świecić a na kompie nic nie pokazało.
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
U mnie kierunkowskazy działają normalnie, a mimo to mam przepalony boczny od strony kierowcy.
Swoją drogą, może ktoś wie jak to wymienić?
witam. w przednich lampach idzie wymienić wszystkie żarówki pod warunkiem że uzbroimy się w lusterko, bo żarówki w lampach mijania idzie wymienić bez problemu, a drogowe to już trzeba się namęczyć ale da rade. po prostu zapięcie żarówek jest trochę za bardzo schowane w lampie. a przednie przeciw mgielne to trzeba ściągnąć osłonę. bo będzie bardzo ciężko to zrobić od przodu.
A co w przypadku, gdy podczas wymiany żarówki świateł mijania ta zaczepka/zawleczka przytrzymująca żarówkę wpadnie nam do komory silnika? Ma ktoś jakiś pomysł?
Ja dzisiaj stanąłem przed takim zadaniem... Rzecz się miała podczas wymiany żarówki "na szybko" (w rękawiczkach, żeby nie wyświnić mankietów koszuli) na stacji benzynowej. Oczywiście zawleczka nie wypadła pod samochodem, bo prawdopodobnie zatrzymała się na osłonie silnika (nota bene zawleczka jest przymocowana do zaczepu w sposób typowo "włoski", tzn. "aby było").
W poszukiwaniu nowej zawleczki byłem w sklepie motoryzacyjnym i ASO - okazało się że zawleczka występuje wraz z... reflektorem. Z wiadomych względów odpada...
Potem podskoczyłem do serwisu blacharsko-lakierniczego ASO bo liczyłem, że mają jakąś lampę na szrocie, z której mogliby mi coś takiego wymontować - niestety nie mieli. Prowizorycznie użyłem spinacza do zamontowania żarówki, jednak to tylko rozwiązanie doraźne.
Zatem czy ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać problem? Gdzie taką zawleczkę/zapinkę/zaczepkę znaleźć? Zakładam, że po przejechaniu 400 km nie ma co szukać tej zawleczki na osłonie silnika...
PS. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wygięcie spinacza na wzór tej zaczepki (za wzornik posłuży zaczepka z drugiego reflektora). Wolałbym jednak mniej "druciarskie" rozwiązanie...
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
A można wiedzieć z jakiego auta?
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)