Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Temat: głośności zawieszenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

U mnie zaraz po ruszeniu skrzypi tył - i to na niewielkich nierównościach. Ale po 30 sekundach przechodzi i jest OK.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    Do tx555 czy oddałeś może swoją julkę do Centrum w B-B ? daj znać jaki wynik.
    tak auto dalem do FAP z sugestią aby (tak jak to było robione u jabolka) przesmarowano elementy przedniego zawieszenia teflonem ale stwierdzili ze nic nie bedą smarowac tylko bedą szukac winowajce i bedą wymieniac tak zeby był raz na zawsze spokoj . Mysle jak tak to ok byle był spokoj. "Rozkopano" zatem cały przedni zawias i przez 2 dni nic konkretnego nie znaleziono- zadnych luzow czy zuzycia elementów zatem pomysł wymiany czegokolwiek odpadał. Ostatecznie w akcie desperacji mechanika przesmarowano cały zawias teflonem i ...... jest cisza! Zrobiłem 1200km i ani razu nie skrzypneło. Na razie jestem zadowolony z efektu , zobaczymy na jak długo starczy .....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

u mnie juz ponad 3500km od pomocy teflonu jak na razie cichutko
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 27-12-2011 o 02:04 Powód: .

Użytkownik Rowerzysta Avatar kristo25
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Na poniedziałek zostałem zaproszony ( kolejny raz ) do ASO. Dwa razy interweniowałem telefonicznie na Zieloną Linię i zagroziłem oddaniem sprawy do adwokata, coś się ruszyło zobaczymy tylko co . mam nadzieję że w końcu naprawią mi to zawieszenie. ale teraz zgłoszę im także problem z skrzynią Zobaczymy jaka będzie reakcja.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    Na poniedziałek zostałem zaproszony ( kolejny raz ) do ASO. Dwa razy interweniowałem telefonicznie na Zieloną Linię i zagroziłem oddaniem sprawy do adwokata, coś się ruszyło zobaczymy tylko co . mam nadzieję że w końcu naprawią mi to zawieszenie. ale teraz zgłoszę im także problem z skrzynią Zobaczymy jaka będzie reakcja.
    jedziesz do tego samego co poprzednio czy innego? Mam wrazenie ze kazde aso szuka przyczyny wlasną reke z lepszym lub gorszym skutkiem bo jesli chodzi o zawieszenie to podobno z włoch nie ma zadnego rozwiazania mimo ze problem jest powszechny i znany. Poki co pozostalo chyba na razie usuwanie skutków a nie przyczyny, no chyba ze ostatnich dniach cos sie zmieniło w tej kwestii

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    jedziesz do tego samego co poprzednio czy innego? Mam wrazenie ze kazde aso szuka przyczyny wlasną reke z lepszym lub gorszym skutkiem bo jesli chodzi o zawieszenie to podobno z włoch nie ma zadnego rozwiazania mimo ze problem jest powszechny i znany. Poki co pozostalo chyba na razie usuwanie skutków a nie przyczyny, no chyba ze ostatnich dniach cos sie zmieniło w tej kwestii
    Oczywiście że do tego samego, co do rozwiązania to jestem pewny że nic nie mają. Ale jestem ciekawy co będą mi wciskać za kit ?! Dam znać jeśli czegoś nowego dowiem się jutro !

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

odbyłem dziś rozmowę z panem MISTRZEM z ASO w temacie głośności zawieszenia, odbyliśmy jazdę testową, i co i wielkie G.....o Pan stwierdził że po pierwsze: on nic nie słyszy, po drugie pewne odgłosy są normalne , i on nie wie o co mi chodzi??!!!! Dopiero kiedy podniósł mi ciśnienie i zacząłem mu wtykać pan zaczął przemawiać ludzkim głosem, oczywiście auto pozostało w ASO na kolejną diagnozę, sam nie wiem poco, skoro wcześniej twierdzili że słyszą a teraz co samo się uzdrowiło??!!! To jest moja ostatnia wizyta w tym RENOMOWANYM psełdo ASO W Pszcz. Jeszcze jedno poruszyłem temat rdzewiejących zacisków klocków hamulcowych, usłyszałem że to jest usterka mechaniczna, spowodowana warunkami atmosferycznymi, kpina pan z DT Fap miesiąc wcześniej stwierdził że do wymiany one się nie nadają ale jeśli chcę to oni mogą mi je pomalować kolejna kpina. Czekam na decyzję z DT złożyłem 2 skargi zobaczę jaki przyniosą skutek?!

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Wreszcie pełny sukces, po czterech miesiącach walki WAHACZE zostały wymienione, pozostaje już tylko cieszyć się jazdą.

Użytkownik Świeżak Avatar serial
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200

Domyślnie

czyli podsumowując wahacze z przodu?

Kurak
    Gość

Domyślnie

Witam, czy ktoś już usunął usterkę skrzypienia zawieszenia? Ja walczę z serwisem ASO (jak dla mnie pseudo serwisem we Wrocławiu) już od 1,5 roku i dalej skrzypi. Fiat Auto Poland powoływał już trzykrotnie rzeczoznawcę bo serwis sobie nie radził ale jak to rzeczoznawca powiedział, że skrzypienie występuje ale nie mógł stwierdzić skąd pochodzi ! Od początku zostało z podwozia samochodu wymienione:
    - górne poduszki amortyzatorów przednich;
    - górne poduszki amortyzatorów tylnych;
    - drążek stabilizacyjny przedni;
    - przednie wahacze lewa i prawa strona;
    - przekładnia kierownicza;
    - linki hamulca ręcznego;
    i dalej nie przyniosło to pożądanego efektu. FAP wypowiada się, że nie ma podstaw do nie wierzenia serwisowi o braku naprawy samochodu i jeżeli mam jakieś ale co do naprawy to muszę udać się do serwisu i z nimi negocjować co dalej. Najprawdopodobniej w moim przypadku skończy się to drogą sądową przeciwko FAPowi (to w końcu oni dali mi bezużyteczną gwarancję). Może wy też macie taki sam problem to wtedy będzie łatwiej jak wytoczymy pozew zbiorczy. W razie gdybyście mieli rozwiązanie problemu zawieszenia to piszcie na maila pilaba@wp.pl.
    Pozdro...